10 г. регистрация за включване в списъка на чакащите за

...
10 г. регистрация за включване в списъка на чакащите за
Коментари Харесай

Като горещ картоф си прехвърлят проблема с общинските жилища

10 година регистрация за включване в листата на чакащите за общинско жилище Багери бутат последното гето до Тухларната Адвокат: Калпакчиеви заплащат, други употребяват парцела до Тухларната Общината разполага с 3719 жилища
Институциите трансферират едни на други като парещ картоф казуса с хората, които години наред живеят на непознат терен на Кукленско шосе. От Областна дирекция " Полиция ", в чиито пълномощия не влиза нито обществената политика в града, нито устройване на бездомни жители с жилище, е изпратено писмо до Община Пловдив с рекомендация, в случай че има законово съображение и опция, да се помогне на хората, които скоро ще останат без покрив.

В общинската администрация това писмо е резолирано до отрасловия зам.-кмет инж. Димитър Кацарски. Той обаче го е препратил на кмета на регион " Южен " Борислав Инчев. Районните кметове обаче нямат право да се разпореждат с жилищния фонд, т.е. да настаняват бездомни в общински жилища. Правата им се свеждат до посредническите - да одобряват молби на извънредно нуждаещи се и да ги предвижат " горе ", до някогашния партиен дом на пл. " Централен " 1, където се обитава службата по жилищно настаняване отпред с инж. Кацарски.

В " Южен " до момента не са подадени молби за настаняване от хората, които през март би трябвало да освободят непознатата земя. Ако има заявки, ще ги разгледаме, сподели Борислав Инчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР