10 души загинаха през почивните дни от 23 до 26

...
10 души загинаха през почивните дни от 23 до 26
Коментари Харесай

МВР: 10 души загинаха през почивните дни от 23 до 26 декември в катастрофи

10 души починаха през почивните дни от 23 до 26 декември в произшествия, сочат данните на Министерство на вътрешните работи. Така те са два пъти повече от умрелите в пътни произшествия по Рождество м. година, когато са били 5.

Статистиката сочи още, че за интервала е имало 66 тежки случая със 77 ранени. Година по-рано цифрите са съвсем същите - ударите са 64, а потърпевшите - 83.

Началото на черната статистика бе обещано в петък вечерта. Около 21,15 ч в Шумен, покрай Томбул джамия, трима изгубиха живота си, откакто автомобил самокатастрофира. 24-годишно момче карало, возели се две девойки - на 13 и на 16 години. Автомобилът поднесъл, минал разграничителния остров и се озовал в насрещното платно, където се блъснал в дирек за осветяване. Шофьорът и по-малкото момиче починаха на място, по-късно в болница от контузиите си издъхна и другата ученичка. Младежът е имал брошура, няма данни да е пил алкохол или карал дрогиран. Експерти ще обясняват за какво е изгубил надзор над кормилото.

На същия ден предходната година не е имало умрял, излиза наяве от данните на Министерство на вътрешните работи. Тежките произшествия обаче са били 19 - с две повече от т.г., а ранените - 24, което прави със 7 повече от т.г.

На Бъдни вечер и за двете години има по 2 жертви. На първия ден от Коледа - 25 декември, обаче тази година в 15 произшествия са починали четирима, а 21 са ранени. В пандемичната 2021 година случаите и ранените са 10, а починали няма.

От 16 ч на 25 декември до същия час на 26-и има хванати 37 души, седнали зад кормилото пили. Над 2/3 от тях - 20 водачи, са дали проби над 1,2 промила алкохол в кръвта и ще бъдат съдени. Същата орис чака и 9-имата, хванати да карат дрогирани. Данни за м.г. няма, защото от вътрешното ведомство пускат обществени информации за пияни и дрогирани от началото на юли т.г. Акцията стартира, откакто Георги Семерджиев умъртви две девойки в София.

И Стефановден не мина без жертви - следобяд край Първомай жена почина след преден конфликт с камион в насрещното, щерка ѝ е в болница. Предния ден в област Търговище пътуващ самичък мъж излязъл от пътя и не оживял при удара.

За празничния 26-и има общо 17 тежки произшествия с 21 ранени. През 2021 година на тази дата са починали 3-ма. Инцидентите са били с 3 повече, а ранените - общо 28, предава 24 часа. 

От Министерство на вътрешните работи показват, че данните са динамични и е допустимо някои да бъдат извадени от черната статистика за изгубили живота си на пътя - да вземем за пример, в случай че са умряли от инфаркт, а по-късно аварирали. Както и да бъдат добавени, в случай че някои от ранените не оцелеят.

В произшествия у нас от началото на годината починалите са общо 515. Това въпреки всичко е с 37 по-малко от същия интервал на м.г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР