10 доброволци от община Камено ежегодно ще се обучават за

...
10 доброволци от община Камено ежегодно ще се обучават за
Коментари Харесай

Доброволци от Камено се учат как да реагират и спасяват хора при пожари и бедствия

10 доброволци от община Камено годишно ще се образоват за превантивните дейности по попречване или преодоляване на бедствия, пожари, както и изключителни обстановки и отстраняването на последствията от тях. За задачата бе основано особено формирование с решение на Оценка за съвместимост още през
2010 година.
На 19 октомври се организира и следващото образование, което беше намерено от зам.-кметът на Общината Димитър Петров.

То беше обвързвано със запознаване на доброволците с Наредбата за реда за основаване и образуване на активността на доброволните формирования за попречване или преодоляване на бедствия, пожари и изключителни обстановки и премахване на последствията от тях. Лектор по тази тематика и бе служителят на общината по ръководство при рецесии инж. Петко Коларов.

Доброволците с огромен интерес изслушаха отчета -беседа на зам.-началника на районен съд ПБЗН2 - Бургас Деян Иванов, който ги срещна със спецификата на пожарите, техните зони и разпространяване, типове и веществата за гасене. Акцент бяха и ограниченията по сигурност при гасене на пожарите, както и бе изнесена лекция за редите по гасене. Разяснени бяха също по този начин способите за гасене - " Въвеждане на силите и средствата в тила на пожара с поредно напредване по фланговете " и " Насрещен огън ".

Представители на Областния съвет на БЧК под управлението на шефа Виолета Радева показаха презентация на тематика "Поведение при потрес и остри нарушавания на дишането и кръвообращението. Спиране на кръвотечения. Обработка на рани. Превръзки. Поведение при контузии на гръбначния дирек и опорно-двигателния уред.Термични контузии. Извеждане на потърпевш. "

Обучението завърши с практическо занимание на доброволците по гасене на пожар с противопожарния автомобил на общината. Доброволците използваха шланговете, струйниците и другите системи от противопожарния автомобил.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР