10 дни преди вота за нов парламент и нов президент,

...
10 дни преди вота за нов парламент и нов президент,
Коментари Харесай

Полицейски акции и арести в страната

10 дни преди вота за нов парламент и нов президент, Министерство на вътрешните работи в акция против пазаруването на гласове в Хасково, Любимец и Симеоновград. Задържани са брачният партньор и синът на кметицата на Симеоновград.

В частни парцели са открити описи, злато и 25 000 лв. - в обекти на фамилията на кметицата Милена Рангелова.

„ Виждате, че май стана всекидневие, някой да е тарашен или да е арестуван. Надявам се, че правораздаването ще си каже думата “, съобщи тя.

Синът на кметицата отхвърли да е правил описи. Според служебния вътрешен министър обаче доказателства за изборна търговия има.

„ Открити са много огромна сума пари и описи, които са оцветени. Купуват гласове, с цел да подкрепят по този метод ГЕРБ да се върне на власт “, съобщи Бойко Рашков.

От ГЕРБ дефинираха акцията като принуда.

" Единствените пари, които са открити са 100 лева в якето на мъжа ѝ. Сумите, за които приказват, са открити в друга къща “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.

От Симеоновград министърът удостовери, че от нощес вървят арести в пътни компании с финансиране за градежа на Автомагистрала „ Хемус “. Той съобщи, че в схемата са сдружения, чиито пари към този момент са изнесени на открито.

„ Тези средства са минали през банка, благосъстоятелност на Бойко Борисов и с този притежател на тази банка Борисов преди години е имал общи компании “, сподели Рашков.

Лидерът на ГЕРБ отговори от София.

„ Когато Радев се уплаши, пуска Бойко Рашков. Рашков, в случай че не кажеш коя е тази банка, с цел да си седна там на мястото, ще те осъждам за клюка. Незабавно кажи името на банката “, съобщи Борисов.

Служебният министър на районното развиване отхвърли да разяснява следствието.

" Вие наподобява не разбирате още, че Автомагистрала „ Хемус “ се строи. Проверяват се противозаконните сектори единствено “, съобщи Виолета Комитова.

От Пътната камара осъдиха акцията и обявиха, че договорите по построяването на Автомагистрала „ Хемус “ съблюдават всички правила и условия на българското законодателство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР