10 дни изминаха , след голямата хакерска атака срещу „Български

...
10 дни изминаха , след голямата хакерска атака срещу „Български
Коментари Харесай

10 дни блокаж в пощите след кибератаката! Десетки пловдивчани не могат да получат пратките си

10 дни изминаха, след огромната хакерска офанзива против „ Български пощи”, казусът към момента не е отхвърлен.

Сривът блокира изплащането на пенсии, което сътвори голям безпорядък и публичност на казуса. Оказва се обаче, че хакерската офанзива е спряла и главната работа на пощите – изпращането и приемането на колета. Вече 10 дни не може да се изпрати нищо, а приемането става единствено в случай че не се постанова заплащане. Това сътвори голям проблем на компаниите в страната.

Репортер на TrafficNews посети централния пощенски клон на Пловдив, като от там признаха, че ситуацията е основало безпорядък. От 10 дни ежедневно хора посещават пощата, с цел да попитат дали казусът е решен, след негативен отговор, въпросът „ в кой век живеем” е постоянно задаван към работещите там.

Последната настояща информация на уеб страницата на държавното сдружение е от 18 април. Така медията ни през днешния ден се свърза и с пресцентъра на „ Български пощи”. От там споделиха, че работата по премахване на провалите продължава. Повече информация кой и какво прави за възобновяване не може да бъде дадена, тъй като ставало въпрос за доста сериозна офанзива. Те обявиха, че до дни се надяват казусът да бъде към този момент възобновен и хората да могат да употребяват услугите на държавното сдружение.

Прекъсването на услугите е невиждано по мащабите си, само че държавното управление мълчи по въпроса.

Първото и само изказване на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова за срутва в пощите е от 18 април. В него тя увери, че заплащането на пенсии и добавки е обезпечено във всеки пощенски клон - нещо, което не отговаряше на истината към оня миг. И също съобщи, че се работи " за премахване на всички механически неизправности в най-кратки периоди ". Седмица по-късно никой от държавното управление не разяснява дали и какъв прогрес е реализиран.

Междувременно клиентите на пощите се насочват към частните куриерски компании.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР