10 декември ни напомня, че правата на човека не са

...
10 декември ни напомня, че правата на човека не са
Коментари Харесай

Карадайъ: Правата и свободите не са даденост

10 декември ни припомня, че правата на индивида не са даденост.

Те би трябвало да се пазят и пазят всеки ден. Това написа във Facebook водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Всяка година на 10 декември означаваме Всеобщата декларация за правата на индивида, призната през 1948 година от Общото заседание на Организация на обединените нации.

От зората на демокрацията Движение за права и свободи е и ще продължи да бъде поръчител за спазването на правата на българските жители, безапелационен бе Карадайъ.

Ето цялата позиция на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ:

Всяка година на 10 декември означаваме Всеобщата декларация за правата на индивида, приета през 1948 година от Общото заседание на Организация на обединените нации.

Правата на индивида, свободата, демокрацията и правилата на правовата страна са фундаментът на ценностния съюз, в който България членува – Европейски Съюз. Те са от значително значение за израстването на гражданското общество.

10 декември ни припомня, че правата на индивида не са даденост. Те би трябвало да се пазят и пазят всеки ден. В същото време ни задължават с голямата отговорност да отстояваме законността и справедливостта.

От зората на демокрацията Движение за права и свободи е и ще продължи да бъде поръчител за спазването на правата на българските жители. Те са освен неотменна част от човешкото достолепие, само че и висша полезност на демокрацията, мира и сигурността и устойчивото развиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР