10 часа почти преди тържествената проверка на площада във Враца

...
10 часа почти преди тържествената проверка на площада във Враца
Коментари Харесай

28 стола на пл.Хр.Ботев във Враца приканиха минувачи да си припомнят Ботеви стихове

10 часа съвсем преди тържествената инспекция на площада във Враца екипът на Младежки център - Враца организира обществен опит, отдаден на живота и делото на поета бунтовник Христо Ботев.



" Въпреки неприятното време това не попречи да осъществяваме нашата самодейност!На площад " Христо Ботев " във Враца бяха сложени 28 стола - колкото са годините, през които поетът е живял, оставяйки за това толкоз малко време незаличима следа в историята на България ", описаха младежите концепцията си.



Всеки преминаващ през днешния ден през площада жител имаше опция да седне пред паметника и да прочете някое от неговите творби, което го очакваше на мястото му. Младите хора имаха за цел да " да предизвикваме инцидентните минувачи и посетители на града четейки стиховете на гениалния стихотворец да се замислят за ценностти като независимост, тъждество и приятелство, а по-късно да споделят с нас своите усеща! ".


По този метод младежите отдадоха респект към непреходното дело на великия стихотворец и бунтовник, отдал живота си за свободата и независимостта на нашата Родина.
Екипът благодари на всеки, който е отделил от времето си, с цел да се включи в тяхната самодейност.

Всяка година Младежки център Враца предизвика врачани с ексцентричен метод и прочувствено събитие, с цел да покаже признателността си към делото и живота на поета -революционер.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР