10 арестувани за „смущаващо и отвратително“ отвличане и убийство: „предстоят още арести“

...
Случай с изчезнал човек бързо прерасна в разследване на отвличане
Коментари Харесай

Случай с изчезнал човек бързо прерасна в разследване на отвличане и убийство, което завърши с откриването на плитък гроб в северната част на щата Ню Йорк.

33-годишният Томас Рат изчезна от лагер за бездомни зад Лоу в Итака, Ню Йорк, наречен „Джунглата“ на 20 май.

Той беше „насилствено отвлечен“ от няколко хора, което доведе десетки служители на правоприлагащите органи от няколко юрисдикции към издирване в различни окръзи.

Полицията проведе „значително количество“ интервюта с хора, които живеят в „Джунглата“ и изпълни над 40 заповеди за обиск, докато неговият останки бяха открити в съседен окръг на 3 август.

„С развитието на случая с изчезналите лица той разкри особено смущаваща и отвратителна поредица от събития, които в крайна сметка разкриха отвличането и убийството на г-н Рат", каза майор Джефри Ван Аукен, командир на полицейски отряд C на щата Ню Йорк, по време на пресконференция в понеделник.

Понеделник отбеляза 100-ия ден от отвличането на Рат .

Десет души са задържани във връзка с отвличането и смъртта му и „предстоят още арести“, каза капитан Лукас Антъни от NYSP.

48-годишният Анджело Баез и 31-годишният Джонатан Гленън бяха повдигнати най-тежките обвинения в убийство втора степен. Гленън е бил в затвор в Обърн, Мейн.

Другите заподозрени, на възраст от 27 до 52 години, всеки е изправен пред обвинение в отвличане първа степен, както и Баез, според щатската полиция: Колийн Е. Дилън, Зейн Г. Бърлингейм, Марк Ф. Бийти, Робърт У. Хайнс, Нераида А. Собрадо-Торес, Джак Дж. Бенджамин младши, Брелин Б. Ворази и Джъстин М. Нап.

Рат беше „познат " с поне някои от неговите похитители, според Антъни, който каза, че властите ще "разгледат мотива по време на съдебно производство" за предполагаемото убийство.

Въпреки това, това не е "случаен акт", каза той. „Не бих стигнал дотам, че да кажа, че това е организирано събитие, но това беше продължаващо събитие от началото до края.“

Служителите на реда отказаха да предоставят повече подробности, позовавайки се на текущо разследване и предстоящи арести.

„Г-н Рат беше жертвата за нас в правоохранителните органи, но за семейството си той беше баща, брат, син“, каза Антъни по време на пресконференцията.

Полицията не каза как е бил убит, но предполагаемото убийство е извършено в окръг Тиога, Ню Йорк, така че там ще бъде заведено делото.


Оригинален източник на статия: 10 арестувани за „смущаващо и отвратително“ отвличане и убийство: „още арести“ предстоят

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР