10 928 деца у нас живеят само с един родител,

...
10 928 деца у нас живеят само с един родител,
Коментари Харесай

11 000 деца растат без родител



10 928 деца у нас живеят единствено с един родител, тъй като другият е умрял. Това демонстрират данните на Агенцията за обществено подкрепяне.

Майките или бащите, които гледат сами наследниците си, получават детски надбавки без значение от приходите си, изясняват специалисти.

С измененията в бюджета за 2018 година се планува добавката за едно дете да се усили от 37 лв. на 40 лв.. За две - помощта ще се усили от 85 лв. на 90 лв., а за семейство с три деца - от 130 на 135 лв..

Според прогнозите следващата година такива такива помощи ще получават близо 76 000 фамилии, заяви зам.-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова пред "Телеграф ". Сред тях са и тези на българчетата, останали сираци.

За учениците без родители се плануват и обществени стипендии. В своите верните учебните заведения плануват по 50 лв. месечно помощ за деца без един родител.

Оказва се обаче, че не всички ощетени от ориста деца могат да се възползват от бонуса. Има деца, които с години не са виждали единия си родител, само че не получават помощи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР