10,8 милиарда долара - толкова струва президентската кампания в Съединените

...
10,8 милиарда долара - толкова струва президентската кампания в Съединените
Коментари Харесай

Невиждана сума е изхарчена досега за предизборната кампания в САЩ

10,8 милиарда $ - толкоз коства президентската акция в Съединените щати.

Сумата е невиждана до в този момент в историята и над 50% по-висока от тази, която беше събрана по време на президентската конкуренция през 2016-а година. Дори федералните комисии да не похарчат и $ от този миг нататък, вотът през 2020-а въпреки всичко ще е най-скъпият в историята на Съединените щати.

Това демонстрира проучване на Центъра за дружелюбна политика - надпартийна, самостоятелна организация, съобщи БНР.

Тази сума може да стане още по-голяма, в случай че във финалните дни на акцията се излеят още средства, споделя Шийла Кръмхолц - основен админ и представител на организацията. "COVID-19 основава и различен проблем - поради пандемията Федералната изборна комисия не действа пълноценно ", сподели още пред БНР Кръмхолц: „ Като се имат поради големите суми, които Тръмп и Байдън събират - 476 милиона за акцията на президента, над половин милиард - 531 милиона за Байдън, да не загатваме милиардерите Майкъл Блумбърг и Том Стайър по-рано по време на първичните избори на демократите, 2020-та без подозрение ще разбие всички предходни върхове разноски по време на предизборна акция ".

Въпреки, че акцията се организира в условия на пандемия, количеството на даренията се усилва, а това се дължи на голям брой дребни финансови потоци от елементарни американци.

Тръмп стартира да набира средства още в ранните дни на първия мандат, което му оказва помощ да събере голям боеприпас преди демократите даже да проведат първите си първоначални избори.

В случая с Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския сме очевидци на казус със разбъркване на персонални и обществени финанси, твърди Шийла Кръмхолц.

Традиционно за Републиканската партия най-големите донори са братята Кох.

Но пък Джо Байдън се радва не невиждан възторг измежду демократите, твърдо решени да изгонят Тръмп от Белия дом.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР