10,5 млн. лева са щетите за два месеца на БТВ,

...
10,5 млн. лева са щетите за два месеца на БТВ,
Коментари Харесай

10 млн. щети от пиратство за БТВ, Нова и НВО за два месеца

10,5 млн. лв. са вредите за два месеца на БТВ, Нова и НВО от противозаконното разпространяване на стратегиите посредством 5 кабелни оператора в Южна България. Това разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова като първични данни, с които разполага прокуратурата.

Вчера в 7 града е имало претърсвания и изземвания на пространства, употребени от кабелни оператори, по отношение на закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност и данъчната система. Установено било, че 70 000 клиенти гледали над 60 стратегии " на мрачно ", т.е., те били в сивия бранш. Като образец Арнаудова уточни, че един кабелен оператор в Сандански оповестил в КРС 1388 консуматори. Фактическите клиенти били 12620. " Обществената заплаха е сериозна ", сподели Арнаудова, а Явор Колев от ГДБОП заяви, че два кабелни оператора предоставяли и мобилно приложение, с което да се гледа телевизия. Това обаче също било срещу авторските права на засегнатите телевизионни канали. Операторите били в Бургас и Сандански.

" Борбата с пиратството в България на процедура е почнала през 1998 година ", сподели Явор Колев, а преди 1 година страната е била извадена от черен лист, в който попаднала като страна, която неглижира закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност.

" Никой няма за цел да унищожава нечий бизнес ", сподели Колев и съобщи, че макар спрените през вчерашния ден предавания на кабелни оператори, през днешния ден в Бургас един от тях отново пуснал телевизия нелегално. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР