10:13 Бомбардировки в Житомир: Атакувани са две болници, едната от

...
10:13 Бомбардировки в Житомир: Атакувани са две болници, едната от
Коментари Харесай

ДЕН 15 ОТ ВОЙНАТА: Бомбардировки в Житомир


10:13
Бомбардировки в Житомир: Атакувани са две лечебни заведения, едната от които е детска


Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, в това число две лечебни заведения, едната от които детска, съобщи кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, представен от Асошиейтед прес. Той посочи, че няма потърпевши при въздушния удар.
Копирано
09:31
Словения вкара краткотрайна отбрана на бежанците от Украйна


Словенското държавно управление одобри решение за въвеждане на краткотрайна отбрана на бежанците от Украйна, а Народното събрание в декларация осъди съветската инвазия в тази страна, заяви Танюг. В решението на държавното управление се споделя, че краткотрайната отбрана със период от една година и опция за продължение най-вече два пъти по шест месеца, се дава на лицата, които са разселени поради конфликтите, които започнаха на 24 февруари.
Копирано
09:16
Густав Гресел: Украйна има късмет да подтикне режима в Русия към разпад


"Украинците се оправят доста по-добре от предстоящото. Това е войната на Путин и той я стартира с неправилни прогнози за вътрешнополитическата обстановка в Украйна. Тя към момента има късмет да подтикне режима в Русия към разпад. Не е безсмислена борбата им ". Това сподели специалистът по военни спорове от Европейския съвет по интернационалните връзки Густав Гресел за "Твоят ден ". По думите му на Украйна би трябвало да се оказва помощ с всичко належащо. "Икономически да се опитваме да смачкаме Русия, с цел да пречупим гръбнака на тази бойна машина. Не сме достигнали най-високото равнище на глобите. Шокът от войната сплоти европейците. Надявам се да ограничим вредите от войната ", показа Гресел.
Копирано
08:44
МВФ утвърди незабавно финансиране от 1,4 милиарда $ за Украйна


Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди незабавно финансиране от 1,4 милиарда $ за Украйна на фона на съветската военна инвазия в страната, предадоха осведомителните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Тези средства ще оказват помощ на Украйна да посрещне незабавните потребности на платежния си баланс, произлизащи от последствията на продължаващата война и ще обезпечат значима поддръжка в кратковременен проект, като ще подтикват и други сътрудници към финансиране, уточни МВФ в изказване.
Копирано
08:23
Бивш консул на България в Одрин: Турция води деликатна политика по отношение на войната в Украйна


„ Турция води уравновесена и деликатна политика по отношение на войната в Украйна. “ Това разяснява пред бТВ някогашният консул на България в Одрин Георги Димов. Днес там ще се проведат договаряния, които по думите на Димов, ще са значими, тъй като предните са били по-скоро тактически.
Копирано
08:17
Каква е позицията на Китай за военните дейности в Украйна?


"В позицията на Китай за военните дейности в Украйна има 2 основни положения. Първото е, че глобите няма да доведат до упования резултат. Второто е, че директните руско-украински договаряния съгласно Пекин са единственият метод спорът да откри решение ", съобщи в "Денят стартира " Тодор Радев, публицист от китайската медийна група. Според него евентуално Китай би могъл да играе ролята на медиатор, тъй като е авторитетна страна и поддържа положителни връзки както с Русия, по този начин и с Украйна.
Копирано
07:32
Масов обстрел в украинския град Николаев


Руските военни започнаха обстрел против южния украински град Николаев с ракетни комплекси „ Град “ и „ Ураган “, съобща организация „ Укринформ “, цитирайки кмета Олександър Сенкевич. "Сега стрелят против Николаев откъм Кропивницки. Или ревизират стабилността на нашите блокпостове, или се готвят за нахлуване. Мисля, че и през нощта ще ни обстрелват “, споделя Сенкевич. И приканва локалните поданици да прекарат нощта в скривалище.
Копирано
07:16
Три евакуационни коридора са планувани през днешния ден от Сумска област към централната част на Украйна


Украинските управляващи възнамеряват да отворят през днешния ден три евакуационни коридора от Сумска област в североизточна Украйна, заяви ръководителят на регионалната администрация Дмитро Живитски, представен от ДПА. Коридорите следва да отведат хората към безвредно място в Полтава в централната част на страната, което е на към 170 км южно от Суми, написа в Телеграм Дмитро Живитски. Той уточни, че прекратяването на огъня е планувано за 7 ч. по Гринуич (9 часа българско време).
Копирано
07:11
Прекъсната е връзката със системите за следене и в АЕЦ " Запорожие "


Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че е изгубила контакт с отдалечените системи, които наблюдават нуклеарния материал в Запорожката атомна централа в Украйна, съобщи организация Ройтерс. Запорожката АЕЦ е най-голямата атомна централа в Европа и е в ръцете на Русия от предходната седмица, когато в постройка покрай централата избухна пожар след сраженията сред съветски и украински сили. Ден по-рано МААЕ заяви, че системите за следене на нуклеарни материали в оборудванията за радиоактивни боклуци в Чернобил са спрели да предават данни към надзорния орган на Организация на обединените нации за нуклеарна сигурност. АЕЦ Чернобил, където през 1986 година стана най-голямата нуклеарна повреда в света, бе завладяна от съветските сили предишния месец.
Копирано
06:32
Борис Джонсън е заречен на Зеленски да затегне още глобите против Русия


Британският министър председател Борис Джонсън е заречен на президента на Украйна Володомир Зеленски да затегне още глобите против Русия, съобщи организация Ройтерс, като се базира на представител на Даунинг стрийт. Говорителят заяви, че Джонсън е разискал със Зеленски обстановката в Украйна в телефонен диалог в сряда вечерта, осведоми Българска телеграфна агенция.
Копирано
06:28
Байдън ще разиска с Ердоган последния процес на събитията към Русия и Украйна


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще разиска в телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган последния процес на събитията към Русия и Украйна, заяви Белият дом, представен от Ройтерс. Днес в турския курорт Анталия е планувана среща сред министрите на външните работи на Русия, Турция и Украйна - Сергей Лавров, Мевлют Чавушоглу и Дмитро Кулеба, която бе контрактувана с посредническите старания на Турция.
Копирано
06:24
Зеленски: Няколко града са тежко бомбардирани


Около 35 000 украинци са били евакуирани в сряда посредством филантропични коридори от три града, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски и добави, че управляващите възнамеряват да отворят през днешния ден още шест маршрута за евакуация, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. В телевизионно послание Зеленски сподели, че напъните ще бъдат съсредоточени върху Мариупол и Изюм, които са тежко бомбардирани. Детска болница в Мариупол беше бомбардирана в сряда макар обещанието на Русия да приключи огъня най-малко до момента в който някои от блокираните цивилни съумеят да изоставен града.
Копирано
06:18
Белият дом: Русия може да се готви да употребява химическо оръжие в Украйна


Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че Русия може да се готви да употребява химическо или биологично оръжие в Украйна, съобщи Асошиейтед прес. Същевременно говорителката на Белия дом Джен Саки отхвърли изказванията на Москва, че в Украйна е била разработвана противозаконна стратегия за химически оръжия. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи през вчерашния ден, че Русия желае Съединени американски щати да обяснят пред света за какво са подкрепяли военна биологична стратегия в Украйна. Киев отхвърля изказванията за сходна стратегия, а Пентагонът ги дефинира като неуместни, отбелязва Ройтерс.
Копирано
06:14
Лавров е в Турция за среща с Кулеба


Руският външен министър Сергей Лавров дошъл в Турция, където в границите на дипломатически конгрес ще има среща с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, оповестиха международните организации, представени от БНР. Това ще бъде първият контакт на високо равнище сред Москва и Киев след съветското навлизане в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР