10 080 лева бяха събрани по време на турнира за

...
10 080 лева бяха събрани по време на турнира за
Коментари Харесай

Благотворителният турнир за деца на починали служители на МВР в Бургас събра над 10 хиляди лева

10 080 лв. бяха събрани по време на шампионата за Купата Свети Никола в Бургас, който се организира за 14-и път и е в поддръжка на децата на умряли чиновници на Министерство на вътрешните работи, заяви основният уредник на събитието Павлин Ковачев.

Сумата ще бъде разпределена на 16 деца от Бургаска област, като това значи по 630 лв. за всяко дете. Всички досегашни 14 издания са били също с благотворителна цел и сумите още веднъж са били разпределяни на фамилии, които са изгубили собствен член – чиновник на Министерство на вътрешните работи.

Сумата от 10 080 лв. е набрана от вноски за присъединяване от 18-те тима, а също по този начин от предмети, разиграни на търг. Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари колекционерска своя фланелка с обръщение и подпис, която беше разиграна на търг.

Участниците в аукциона също по този начин наддаваха и за топка, също с подписа на именития №8 на България и Барселона. Екипът на Стоичков беше извоюван от Валери Гергов от Видин, който е платил 800 лв. за нея. Колегите му от Видин пък взеха топката.

Победител в шампионата стана районното звено на Жандармерията в Бургас, които на финала се постановиха с 1:0 тъкмо над Видапол (Видин). Срещата за 3-ото място беше сред два от задграничните тимове и в нея ПА Подунавлие Сърбия се наложи над ИПА Долж Румъния с 2:0.

От 18-те участващи тима пет бяха посетители от чужбина – с изключение на от Сърбия и Румъния, дойдоха полицейски тимове от Полицейски Комисариат Биелина (Босна и Херцеговина) и Газилер Люлебургаз (Турция).

" Искам да изкажа голямата си признателност на Община Бургас и персонално на кмета Димитър Николов, както и на Синдикалната организация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Турнирът нямаше да се получи толкоз добре, в случай че ме беше и поддръжката от Международната полицейска асоциация (ИПА) – район Бургас. Щастлив съм и от безпределно позитивното отношение на Христо Стоичков. Дългата традиция, основава този шампионат, демонстрира, че положителното живее в хората ", съобщи Павлин Ковачев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР