1 януари е - ден за приятна почивка с близките

...
1 януари е - ден за приятна почивка с близките
Коментари Харесай

Хокейната зимна класика на НХЛ за ЧНГ!

1 януари е - ден за приятна отмора с околните и най-много за качествени спортни страсти. Вече 10-а година първият ден от новата година е доста специфичен за почитателите на хокея на лед, тъй като е време за Хокейната класика на НХЛ!

Накратко - става дума за особено определен мач от постоянния сезон на шампионата, който се организира на стадион и се трансформира в същински празник за почитателите на играта.

Тази година сцена на огромното шоу ще бъде Ню Йорк и стадионът на бейзболния Ню Йорк Метс "Сити Фийлд ". Да вземат участие в Зимната класика е същинска чест за всеки тим, а тази година това благополучие ще имат тимовете на Бъфало Сейбърс и Ню Йорк Рейнджърс.

Чест несъмнено не е пресилено, тъй като през последното десетилетие Зимната класика си обезпечи реномето на най-престижното еднодневно събитие в НХЛ паралелно до Мача на звездите. Това е по този начин поради специфичната аура, която се основава заради обстоятелството, че мачът се организира навън. Смята се, че по този метод хокеят се завръща към корените си, а събитието е и чудесна опция за популяризирането на този хубав зимен спорт измежду младите.

Интересен е и фактът, че тимовете в дуела играят със специфични ретро екипи, които в много случаи се употребяват и по-късно през сезона. А едва ли е нужно да споделяме, че те са огромен шлагер и измежду почитателите.

За известността на новогодишния дуел приказва изрично фактът, че пет от шестте най-гледани мача от постоянния сезон на НХЛ от 1975 година насам са точно Зимни класики. Неслучайно в следствие и други лиги започнаха да организират мачове навън.

Рекордът за най-вече продадени билети на мач в НХЛ въобще се държи от зимната класика от 2014 година сред Торонто Мейпъл Лийфс и Детройт Ред Уингс - 105 491!

В първия ден на 2018 мачът ще се организира за шести път на бейзболен стадион, а над 45 хиляди фенове ще изпълнят "Сити Фийлд " за конфликта сред два огромни противника в лицето на Сейбърс и Рейнджърс.

Към момента Рейнджърс е четвърти в дивизия Метрополитан и е на пет точки от водача Ню Джърси Девилс. В същото време обстановката за Сейбърс не наподобява по никакъв начин добре - последно място в Източната конференция с 10 победи от 38 мача. Все отново в петък Бъфало победи точно Девилс с 4:3, което дава вяра за по-добри дни. Но новогодишният конфликт си остава огромният късмет за възвръщане на позагубеното самочувствие.

И за двата тима това ще бъде второ присъединяване в този специфичен дуел. Бъфало в действителност бе един от двата тима в първото въобще издание през 2008, когато Сейбърс загуби с 1:2 след дузпи против Питсбърг Пингуинс. Рейнджърс пък взе участие през 2012, когато победи Филаделфия Флайърс с 3:2.

Двубоят стартира в 20 часа българско време и ще бъде излъчен по Mtel Sport 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР