1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

...
1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото
Коментари Харесай

Каримански: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

1 януари 2024 година остава датата за приемане на еврото в България. Това разгласи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански след експертната среща при вицепремиера Асен Василев.

„ Докато не сме получили нищо като разбор, остава датата за влизане в еврозоната 1 януари 2024. Когато получим нужните разбори и от Министерство на финансите, тогава ще преценим дали всичко се връзва по този начин, както е планирано”, изясни още депутатът от „ Има подобен народ”.



На експертния съвет са били разисквани и много антиинфлационни ограничения, разяснява депутатът от „ Продължаваме Промяната” Андрей Гюров след срещата на съдружните сътрудници.

„ В момента плановете са подготвени. Ще обсъдим с парламентарните групи. Имаме задоволително буфер да работим с бюджета, с цел да можем да подкрепим хората по най-хубавия вероятен начин”, сподели той.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България” посочи, че на експертния съвет, траял над три часа, са разисквани единствено „ експертни теми”.



Припомняме, че тематиката за приемането на еврото провокира напрежение в обединението, откакто от „ Има подобен народ” подлагаха на критика, че проектът е включен като точка в държавното съвещание предходната седмица без да е разискван в Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР