1. Времето, прекарано с негативни хораПроблемът: Наясно сте, че ако

...
1. Времето, прекарано с негативни хораПроблемът: Наясно сте, че ако
Коментари Харесай

10 неща, които влияят на настроението ви

1. Времето, прекарано с отрицателни хора

Проблемът: Наясно сте, че в случай че прекарате повече време с болен човек, може да се болестите. А знаете ли, че и страстите са заразни? Нещо повече, отрицателните страсти са по-заразни от позитивните. Следователно, времето, прекарано с отрицателни хора ще повлияе на настроението ви.

Решението: Най-добрият вид е да избягвате отрицателните хора като цяло, само че това не всеки път е допустимо. Опитайте да извършите атмосферата с позитивизъм. Това предумишлено деяние ще ви държи на отдалеченост от негативизма.

2. Лошите вести

Проблемът: Всеки път, когато слушате радио, включите тв приемника или отворите списание, срещате някакви неприятни вести. Изчезнали самолети, всеобщи убийства, ужасяващи произшествия и всевъзможни други отчайващи истории се появяват в новините. Въпреки, че е добре да знаете какво се случва по света, многото отрицателни вести могат да ви докарат до прага на меланхолия.

Решението: Пробвайте „ осведомителна диета “. Ограничете се да получавате единствено вести с непосредствено отношение към вашия живот. Брокер сте? Тогава новините за финансовата борса ще са значими за вас. Или пък сте правист - значи, би трябвало да сте наясно с значими проблеми и новоприетите закони. Ползвайте единствено информация, която се отнася непосредствено към вас.

3. Следенето в обществените мрежи

Проблемът: Скорошно изследване на университета в Гьотеборг, Швеция, открива, че колкото повече време хората прекарват в обществените мрежи, толкоз по-вероятно е да са нещастни и недоволни от живота си.

Решението: Един от методите да се оправите с казуса е така наречен „ селективно показване в обществените мрежи “. Изберете някои от най-вълнуващите неща, които ви се случват и ги споделете в обществените мрежи. Едно изследване разкрива, че това покачва самочувствието на участниците.

4. Ако не сте проведени

Проблемът: Може би бюрото в офиса ви  е заринато с документи, а масичката за кафе у дома е затрупана от неплатени сметки, DVD филми и други предмети с неразбираем генезис.

Може би не осъзнавате, само че разхвърляните неща натоварват подсъзнанието и въздействат отрицателно на настроението.

Психологът Шери Бърг Картър споделя: „ Нашият мозък записва разхвърлянато като незавършена работа и непрекъснато ни припомня, че не сме приключили дилемите си. Изведнъж, някъде от вътрешната страна се появява неприятното въодушевление. “

Решението: Картър поучава: „ Обозначете места за предмети и движимости, които ползвате постоянно. Уверете се, че тези места са „ затворени “, да вземем за пример чекмеджета и шкафчета. “

За да намалите напрежението и повишите настроението, дръжте разхвърляните движимости в обозначените места.

5. Твърде доста екранно време преди лягане

Проблемът: Цяло войнство дребни екрани се борят за вниманието ни – таблет, мобилен телефон, тв приемник и така нататък

Проучването демонстрира, че мощната светлина от екраните може да потисне производството на мелатонин в тялото, хормон, който контролира настроението и се създава единствено по мрачно.

Решението: Задайте си предписание да изключвате екраните най-малко 15 минути преди лягане. Може да почетете книга или списание или да поговорите със съпруга/съпругата си. Мозъкът ви има потребност да си почине от дребните екрани, които владеят живота ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР