1. Вие сте кърмени като бебеУчени от Великобритания и Нова

...
1. Вие сте кърмени като бебеУчени от Великобритания и Нова
Коментари Харесай

10 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

1. Вие сте кърмени като бебе

Учени от Англия и Нова Зеландия са изследвали към 3000 деца. Те разкрили, че тези, които са били кърмени като бебета, са получили съвсем 7 точки, по-високи резултати на тестванията за просветеност спрямо тези, които не са. Благодаря, мамо!

2. Вие сте най-голямото дете

Изследванията демонстрират, че най-голямото дете в едно семейство има наклонност да е с малко по-висок коефициент на просветеност спрямо по-малките си братя и сестри. Ако сте най-големият, евентуално сте се родили с преимущество!

3. Вие сте левичар

Някои проучвания демонстрират, че хората, които са левичари, са по-склонни да мислят друго. Този вид креативно мислене им оказва помощ да вземат решение проблеми и да извършват сложни задания, с цел да се оправят по-добре в сложна обстановка.

4. Обичали сте да четете като дете

Ако сте израснали в непрестанно четене, любовта ви към книгите евентуално е помогнала да повишите коефициента си на просветеност. Когато учените изследвали 2000 двойки близнаци, те разкрили, че децата, които са се научили да четат по-рано, са се справяли по-добре на тестванията по-късно в живота. Те заключават, че четенето в ранна възраст усъвършенства вербалните и невербалните качества на индивида.

5. Тревожите се повече

Някои изследвания демонстрират, че хората, които се тормозят повече, могат да бъдат по-интелигентни от тези, които не го вършат. Това може да се изясни с обстоятелството, че хората, които се тормозят, постоянно мислят за вероятните последствия от своите дейности, което би им помогнало да вземат по-умни решения.

6. Вие сте занимателни

Оказва се, че има връзка сред възприятието за комизъм и разсъдъка. В едно изследване 400 възпитаници са създали тест за просветеност, а по-късно им е било казано да измислят някои занимателни надписи за анимационни подиуми. Студентите, които означават по-висок резултат на тестванията за просветеност, са написали най-смешните надписи!

7. Вие сте висок/а

Изследванията в университета в Принстън открили, че високите деца са склонни да учат по-добре от своите връстници. Проучването открива също по този начин, че когато високите деца стават възрастни, те в последна сметка печелят повече пари.

8. Вие сте любопитни

Според професор по бизнес логика на психиката в Лондонския университет любознанието е значима характерност, когато става дума за интелигентни хора. Любопитните хора са склонни да имат по-прецизна форма на мислене. Те се интересуват от откриването на нови неща и непрекъснатото придобиване на нови познания.

9. Вие сте перфекционист

Много интелигентни хора са перфекционисти. Те непрестанно се стремят да се оправят по-добре, без значение дали това значи спомагателни старания за някой план, или да учат по-усилено за тест. Те виждат живота си като непрекъсната работа в развой на развиване, където постоянно има опция за усъвършенстване.

10. Нощна птица сте

Проучванията демонстрират, че хората, които остават до късно, нормално са по-интелигентни. Те имат способността да работят и да бъдат изобретателни през нощта, което доста други хора не могат да вършат. Ако сте нощна птица, може да сте по-интелигентни, в сравнение с мислите, че сте!

Източник: Edna.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР