1. Убиецът от Грийн Ривър Гари Ридгуай е известният убиец

...
1. Убиецът от Грийн Ривър Гари Ридгуай е известният убиец
Коментари Харесай

6 невероятни случая, в които хората са дали своята прошка

1. Убиецът от Грийн Ривър

Гари Ридгуай е известният палач от Грийн Ривър. През 2003 година той е упрекнат в убийството на Ребека Мареро като с това, убийствата му стават общо 49. На процеса през същата година участват фамилиите на жертвите, на които им била дадена опцията да приказват с Ридгуай.

Разбираемо, доста от роднините били гневни и с гняв описали тъгата, през която Гари ги е предиздвикал да преминат. Докато килърът слушал, напред излязъл един от опечалените. Това било Робърт Рул – бащата на убитата Джейн Рул. Думите на Рул били: „ Господин Ридгуай, доста хора в тази зала ви ненавиждат. Аз не съм един от тях. Било ви е мъчно да вярвате в това, в което и аз имам вяра – а то е да живеем съгласно това, което Бог ни споделя, само че вашата неточност би трябвало да се елементарни. Прощавам ви, сър “. Тези думи разплакват Ридгуай.

2. Патриша Мейчин

През 2011 година брачният партньор на Патриша Мейчин излиза, с цел да купи утринния вестник. Жерард Мейчин прави това, което прави всяка заран, само че този път не се върнал вкъщи. Патриша усетила, че се е случило нещо и когато поглежда през прозореца вижда приближаващата кола за спешна помощ и кръвта по улицата. Съпругът й бил блъснат от автомобил.

Шофьорът Браян Уилямсън бил извънредно уплашен от случилото се. Патриша обаче не изпитвала яд към него. Тя вярвала, че случаят не е станал съзнателно. Откровеността на прошката й се усеща в писмото, което тя написа към Уилямсън: „ Колкото и мъчно да е било за мен, осъзнах, че за вас е било 1000 пъти по-трудно “.

3. Чарлс Робъртс

На 2.10.2006 година Чарлс Робъртс влиза в една гимназия, въоръжен с три револвера. В стаята има 26 възпитаници. Той разрешава на всички момчета, на едно бременно момиче и на още 3 девойки с дребни деца да изоставен, само че не разрешава на останалите 15 девойки да напущат и връзва краката им.

Полицията е извикана и малко откакто идва, Робъртс стартира да стреля, убивайки 3 възпитаници, а по-късно и себе си. Две деца умират по-късно от раните си. След такава покруса е неописуема болката и яростта, която околните на починалите са изпитвали. Въпреки това, жителите на градчето , в това число фамилиите на жертвите отиват на погребението на Робъртс и даже успокояват брачната половинка му. След това те оферират финансова помощ на вдовицата. Оказало се, че дейности та на Робъртс били предизвикани от болката, която изпитал преди девет години, когато новородената му щерка починала.

4. Рейчъл Чапман

През 2010 година Рейчъл Чапман и някои от приятелките й се събрали да отпразнуват моминското й празненство. Докато се забавлявали край басейна, една от приятелките на Рейчъл я бута във водата. За страдание това, което трябвало да бъде занимателна задявка се трансформирало в покруса. Рейчъл се удря в края на басейна, разбивайки два от гръбначните си прешлена. Тя обаче не се отдава на депресията и година след случая се дами за годеника си.

Дали Рейчъл е дала прошка на приятелката си? Отговорът е не. Както тя самата споделя: „ Знам, че е мъчно за поверие, само че не се е налагало да й прощавам, тъй като в никакъв случай не съм я упреквала. Докато лежах на дъното на басейна се тревожех за нея. “

5. Стивън Макдоналд

През 1986 година Макдоналд бил млад полицейски чиновник. Докато патрулирали из Сентръл Парк той и двамата му сътрудници спрели, с цел да разпитат трима младежи, които подозирали в кражба на колела. По време на диалога 15-годишният Шавод Джоунс извадил револвер и прострелял Макдоналд три пъти. Докторите избавят живота му, само че случаят го оставя неподвижен. По време на ужасната преживелица Макдоналд и брачната половинка му Пати очаквали дете.

Въпреки всичко, през което минал, Макдоналд решил, че отмъщението не е решение. Той прости на момчето и даже поддържа връзка с него, до момента в който то излежава присъдата си. Двамата желаят да работят дружно в битка против насилието и в поддръжка на прошката, само че за жалост единствено три дни откакто Джоунс е освободен, е погубен при злополука. Въпреки това, Макдоналд продължава задачата си самичък.

6. Марион Хеджес

В един нюйоркски мол две момчета вземат решение да се позабавляват като хвърлят количка за извършване на покупки от четвъртия етаж на паркинга. За страдание, количката пада върху Марион. След случая тя изпада в кома и ослепява с едното си око. Въпреки всичко, откакто се възвръща, Марион споделя, че не храни неприятни усеща към момчетата, които трансформират живота й: „ Не съм се чувала с тях, само че им искам всичко положително. Правя го, тъй като изпитвам голямо страдание към тях. “

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР