1. Протегнете сеВеднага след като отворите очи, още докато сте

...
1. Протегнете сеВеднага след като отворите очи, още докато сте
Коментари Харесай

10 начина да се събуждате щастливи

1. Протегнете се
Веднага откакто отворите очи, още до момента в който сте в леглото, се протегнете. Раздвижете и разтегнете ръцете, краката, шията. Това придвижване освобождава ендорфини, което понижава напрежението и подсигурява благополучен старт на деня.

2. Земенете утринната телевизия с приятна музика
Какво „ по-хубаво “ от заран, изпълнена с вести за произшествия, естествени бедствия, заболявания и политика. Подобна информация раносутрин, умишлено или не, натоварва и стресира. Защо да си причинявате това? По-добре го заменете с приятна музика, няколко реда от книгата, която четете, или просто с тишина и звуците, които чувате на терасата.

3. Подгответе всичко належащо от предната вечер
Когато човек е сънен, последното, което желае, е да търси какво да облече, къде са нужните неща за офиса и така нататък За да избегнете сходен стрес заран, пригответе всичко от предната вечер. Така освен ще спестите време, само че и ще си спестите нерви. Малките промени в всекидневието носят дребните моменти на благополучие.

4. Нещо за усмивка на нощното шкафче
Проучвания демонстрират, че красиво подредената стая прави човек по-щастлив. Затова ви предлагаме да обърнете внимание на декора в спалнята. Цветя, дребни деко елементи, обичана фотография. Добавете нещо, което да поглеждате заран и да ви накара да се усмихнете.

5. Вземете утринен душ
Не всеки има задоволително време и мотивация за утринни извършения, само че пък всеки може да отдели 5 минути за душ. Изберете благоуханен душ гел със свижи нотки. Използвайте го единствено заран, с цел да го асоциирате със пробуждане и усмивки. Ако имате задоволително храброст, завършете душа с няколко по-хладни поливания, с цел да се разсъните.

6. Направете си утринен обред
Независимо дали приказваме за елементарното пиянство на кафе, чай, друга напитка, или просто за време, прекарано в обмисляне на деня. Измислете си собствен утринен обред, който да ви оказва помощ да се фокусирате въпреки и за малко върху себе си и идния ден. Дайте си 10 минути да вземем за пример, в които да не ви прекъсват, да не се фокусирате върху другите и техните проблеми. Нека това време е единствено за вас.

7. Пуснете слъчевите лъчи
Проучвания демонстрират, че човек се разсънва по-лесно и по-отпочинат, в случай че в спалнята му влиза естествена светлина. Тя оказва помощ на тялото да се разсъни по натурален метод. Пък и каква по-хубава първа панорама заран от слънцето, огряло небето.

8. Секс
Физическата интензивност рано заран ни оказва помощ да се събудим по-лесно и да сме по-малко кисели. Съчетайте това тяърдение със половото наслаждение. Ето една лесна рецепта за благополучие рано заран.

9. Заредете се с сила
За да сте щастливи, би трябвало да подготвите тялото си и да го заредите с сила. Можете да извършите това в 2 лесни стъпки, които не изискват никакви старания. Първо: пийте чаша вода. Худратирането на тялото задейства метаболизма и разсънва организма. Второ: закусвайте. Пълният корем дава сила за деня, а и изгодите за здравето и фигурата са неизброими.

10. Не чистете и не подреждайте дома заран
Каквито и домашен задания имате за извършване, не ги оставяйте за сутринта. Свършете ги предната вечер. Така скъпото ви утринно време няма да е цялостно с прахосмукачки, чинии, бърсане на прахуляк и така нататък Дори да имате дреболии за извършване, оставете ги за по-късно. Така или другояче домакинската работа няма край. По-добре да отделите повече време за кафе, душ или просто минутки успокоение

zdrave.rozali
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР