1. Приемете факта, че наистина ревнувате партньора си. Когато ревнуват,

...
1. Приемете факта, че наистина ревнувате партньора си. Когато ревнуват,
Коментари Харесай

Няколко начина да се преборите с ревността

1. Приемете обстоятелството, че в действителност ревнувате колегата си.

Когато ревнуват, дамите постоянно стартират да акцентират нападателно искания, вместо да кажат какво в действителност ги тревожи. " Да, аз в този момент ревнувам, тъй като нощес той си е приказвал с някаква непозната в бара " - за начало просто си признайте този факт, вместо да изпадате в нервност. Това е първата и най-важна стъпка.

2. Опитайте се да погледнете на връзката си от гледната точка на някой от приятелите ви.

Ако бяхте един от приятелите си и чуехте за обстановката във връзката ви, какво щяхте да си помислите? Щяхте ли да се ужасите от това, което се случва, или щяхте да си кажете, че всичко си е наред? Страничният взор постоянно ще ви помогне да оцените трезво обстановката и може би да откриете нещо ново.

3. Фокусирайте се върху значимостта на връзката си.

И по този начин – сторило ви се е, че сътрудникът ви флиртува с някого. Може и да сте прави, само че не забравяйте, че всички флиртуват и от време на време даже не го осъзнават. Вашата връзка си има история, която несъмнено е доста по-дълбока от мимолетното увлечение. Така че не правете от мухата слон, а се постарайте да внесете топлота и естетика във взаимоотношенията си.

4. Не си представяйте авансово песимистични картини.

Сигурно ви се е случвало толкоз да се страхувате от нещо, че да ви се стори, че към този момент е реалност и да започнете да скърбите за загубата си. В множеството случаи обаче огромният ви смут даже не е бил на път да стане действителност. Всичките ви страхове могат да се окажат просто плод на въображението ви. Ако нямате никакви доказателства, няма и защо да се измъчвате. Ако съмненията ви изтезават до полуда, просто говорете за тях намерено. Или ще се успокоите, или ще узнаете нещо не изключително прелестно, само че и в двата случая ще изясните нещата, с цел да продължите напред.

5. Уточнете същинската причина за ревността си.

Понякога ревнуваме, просто тъй като сме ядосани на колегата за нещо напълно друго. Може би е не запомнил да ви поздрави за рождения ден или пък не ви поддържа задоволително в последно време. Но вместо да поговорите с него за това, вие стартирате да гледате с съмнение на всичко, което той прави – в това число и на общуването му с други хора.

6. Не реагирайте незабавно при припадък на ревнивост.

Може да сте ядосани, да ви се желае да викате или да хвърляте и чупите неща, даже и на обществено място. Вместо това си кажете " Това е просто яд, той безусловно ще мине ". Същата скица работи и с ревността, пробвайте.

7. Не намесвайте предходния си опит в актуалната си връзка.

Може да сте прекомерно ревностни, тъй като в миналото някой ви е изневерил, или пък татко ви е изневерявал на майка ви. Настоящата ви връзка е напълно друга обстановка, с нови участници. Партньорът ви няма нищо общо с предишния ви опит, тъй че не е заслужено да го поставяте в една категория с хората, които в миналото са ви наранили.

8. Вярвайте с цялото си сърце, че заслужавате да бъдете обичани.

Твърди се, че ревнивците нормално са хора с ниска самокритика. Дълбоко в душата си те имат подозрения, не се усещат почтени за нечия обич, по тази причина считат, че сътрудникът им може да си откри по-добра кандидатура. Не е по този начин! Въпреки всичките си дефекти вие заслужавате да бъдете обичани от човек, който ви е избрал измежду мнозина други. Така че спрете да се измъчвате с глупави подозрения и поработете над самооценката си.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР