1. През 1908 г., Toblerone първоначално е бил създаден от

...
1. През 1908 г., Toblerone първоначално е бил създаден от
Коментари Харесай

Виждаме Ги Постоянно, Но Не Осъзнаваме: Ето Ги Скритите Послания В Логата На Фирмите!



1. През 1908 година, Toblerone в началото е бил основан от Теодор и жена му. Логото има изображение на мечка, скрита в планината Матерхорн, където е основан първият шоколад. Той е изобретен в Берн (както демонстрират и буквите, които на логото са оставени в блестящо червено), Швейцария, който е прочут и като „ Градът на мечките “.



2. Amazon е онлайн уебсайт за търговия на дребно. През гoдините компанията е употребила мнoго лога. Сегашното демонстрира стрелка, която изпраща съобщение- „ Предлагаме всичко от А до Z “ (от А до Я). Стрелката съставлява и усмивка, която стреми да покаже, че клиентите на компанията постоянно остават удовлетворени.



3. Световноизвестната компания Apple несъмнено знае какво се крие в основата на сполучливото брандиране – мъдро прикрито обръщение. Логото съставлява неразрешения плод от “Дървото на познанието ” от библейската история на Адам и Ева.



4. Логото на Sony Vaio демонстрира обстоятелството, че марката интегрира цифрови и аналогови технологии. “VA ” показва аналоговата форма на сигнала, а “IO ” изобразяващ цифрите 1 и 0, символизира двоичния код на цифровия сигнал.



5. През 2008 година, Pepsi похарчва 1 млн. $, плащайки на Arnell Associates да измисли ново лого на компанията (старото е вляво, а новото вдясно). В резултат на това Pepsi трябваше да заплати още много милиони, с цел да смени логото върху всичките си артикули. Тогава изтича документ на Arnell, озаглавен „ Спираща дъха тактика за дизайн “. В него се показва, че това е тип Да Винчи код. Според документа, логото на Pepsi взаимства от Фън Шуй, Ренесанса, геодинамиката на земята, теорията на относителността, Вселената…Накратко, логото на Pepsi е ключът към Вселената.



6. Трите елипси, които се намират в логото за Toyota, съставляват три сърца: на клиента, на продукта и на напредъка в региона на технологиите. Друг забавен факт е, че с повече въображение единствено с изображението могат да се видят всички букви от името Toyota.



7. Goodwill е организация с нестопанска цел, която оказва помощ на хората, които са без работа и се нуждаят от образование за работа и подкрепяне на заетостта. Също по този начин дават други услуги за хора с увреждания. В квадратчето е изписана буквата „ g “, само че тя се вижда повече като усмивчица, която още веднъж внушава обръщение за благополучие и облекчение.



8. Big ten е конференция, която се организира всяка година в колежа Атлетик в Съединени американски щати. През 1990 година Пенсилванският университет се причислява към нея и по този начин учебните заведения стават 11. Организаторите обаче не желаят да трансформират логото и единствено го допълват като поставят скрити единици от двете страни на буквата Т. Логото е елементарен и остроумен метода да се покаже, че Big ten са в действителност 11.



9. Sun Microsystems е компания, която се занимава с компютри, компютърни съставни елементи, дизайнерски и водещи производители на програмен продукт. Логото е основано от професор Воън Рат от Станфордския университет. Ако се вгледате, ще забележите, че има икона елмаз в ляво на името на компанията, която има четири копия на думата sun (слънце) и може да я прочете от всички страни.

mdm.bg/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР