1 одобрен при търсени общо 80 кандидати. А знаете ли

...
1 одобрен при търсени общо 80 кандидати. А знаете ли
Коментари Харесай

В другата България остана един учител

1 утвърден при търсени общо 80 претенденти. А знаете ли защо се търсят хора? Не, не е за задача в Ирак. Не е и за задача в Иран. Даже не са искащи да останат на воден режим.
Описаната числова картинка отразява триумфа на страната да събере учители за така наречен проблематични региони - по програмата " Мотивирани учители ". И в действителност е доста логически свършек на нещастието, наречена България.
За да бъдем обективни, да уточним – това съответствие 1:80 се отнася до първия модул на програмата. Който е следният – да се намерят учители с най-малко 8 години опит по математика, физика и информатика.
Ами няма, туй то. Няма, тъй като никой не е и мислил да има. Я да забележим в този момент, малко обикновена математика – 2020 минус 8 прави 2012. През 2012 година кой беше на власт и каква му беше програмата за образованието?
Още малко обстоятелства – по другите два модула на " Мотивирани учители " има повече предпочитание. Например, 65:100. 65 души с висше обучение, което не е педагогическо, са поискали да станат учители. Търсят се обаче 100. По третия модул пък цъфтим – 232 учители желаят спомагателна подготовка, по стратегия място има за 150. Чудно, за какво по този начин – дали не е обвързвано нещо с опцията да работят на частно?
Картината е безмилостна заради един елементарен факт – че няма по какъв начин единствено с пари от горната страна да се намерят хора. За такова нещо са нужни години на непрекъсната политика и то не просто в образованието. Нещата са свързани – към момента на хората повече им е благ животът, в сравнение с да се занимават с „ страната “, която за толкоз време по този начин и не даде по никакъв метод противоположна връзка. Тогава за какво да ставаш безусловно мисионер тук-там, където законът от дълго време е просто думичка, институциите са с опадала мазилка освен по постройките, а правото е на по-силния?
Все отново решение, несъмнено, има – за който търси. Ако е правилно, че аналогичната стратегия " Заедно в час " се радва на доста по-голям интерес при аналогично заплащане, тогава някой служител може да се заинтересува за какво и да открие с един относителен разбор. Има ли най-малко един, който да му пука, с цел да разбере?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР