1. Няма как снимки или видео да компрометират машините. Изходният

...
1. Няма как снимки или видео да компрометират машините. Изходният
Коментари Харесай

Божидар Божанов обясни защо не трябва да се вярва на конспиративн...

1. Няма по какъв начин фотоси или видео да компрометират машините. Изходният код е евентуално над половин милион реда – всеки, който в миналото е виждал код, знае, че това са цялостни нелепости. Tака или другояче машините са единствено принтери, които разпечатват разписки, а резултатът се брои от секционните комисии.

 

2. Всичко, до което има достъп МЕУ (изходен код, скриптове, библиотеки), беше предоставено на партиите и обединенията в понеделник (след като пред нас в петък беше построен и подписан софтуера). Няма по какъв начин нещо, което по закон се дава на всички партии, да дава опция за операция.

 

3. Единственото скрито нещо в процеса, от което зависи сигурността, са паролите на членовете на ЦИК и ключа, който е инцидентно генериран и предпазен с тези пароли. Ключът се съхранява в ЦИК, а МЕУ няма достъп нито до него, нито до паролите, които бяха написани от членовете на ЦИК в процеса на така наречен „ доверено създаване “

 

4. Екипите в Министерство на електронното ръководство би трябвало да документират процеса по обзор, създаване, тестване, провизиране и така нататък Моето допускане е, че като част от този развой са правени фотоси и записи от виновните за процеса. Заместник-министърът е бил претрупан да управлява и координира дейностите по Изборния кодекс.

 

5. Да твърдиш, че фотография или запис на екран компрометира изборите е все едно да твърдиш, че чистачката, която пуска прахосмукачка наоколо до касата на ЦИК, може да компрометира изборите. С една дума – неуместно.

 

6. Тъй като моето име беше вкарано в нелепи спекулации за напън и някакви милиони, желая ясно да кажа, че това са неистини и ще спомагам на всички органи в инспекцията на тези изказвания.

 

7. ЦИК е органът, който ще вземе решение дали в изнесеното има някакъв риск или не и по какъв метод ще се гласоподава. Ние ще се съобразим с това решение и няма да го употребяваме за следизборни оправдания. Важното е да има избори и българските гласоподаватели да могат да изберат идващите кметове и общински съветници.

 

Убеден съм, че хората няма да се вържат на този фарс. Останалите партии прекалиха с нервността и имам вяра, че българските жители го виждат. Гласувайте в неделя, тъй като единствено това има значение.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР