1. Нашето правителство даде 100 млн. за спорт и култура

...
1. Нашето правителство даде 100 млн. за спорт и култура
Коментари Харесай

Колко пъти може да излъже Кирил Петков в една Фейсбук публикация?

1. „ Нашето държавно управление даде 100 млн. за спорт и просвета за всяко българско учебно заведение ”. Точен откъс на някогашния министър-председател Кирил Петков. Първо, не е конкретизирано, че тук става въпрос за средства по стратегия, отпуснати преди тъкмо една година от бюджета на Министерство на образованието и науката.

Става въпрос за Национална стратегия „ Заедно в изкуствата и спорта “.  По нея от бюджета на МОН са планувани 90 млн. лева, само че през 2022 година са разходвани едвам 30 млн. В съответната стратегия се загатва не „ просвета “, а „ изкуства “.  

Защо тогава Кирил Петков си е надписал 10 млн. лв. в статуса, отпуснати от бюджета на МОН (удебелено)  

2. „ Ще има ли повече ангажираност и повече средства за спорт за децата? “ - Политическа партия имаха личен министър на спорта над 260 дни дни. Казваме личен, тъй като Радостин Василев през днешния ден води тяхната листа в Габрово. Същият човек се постара да занули спортните федерации, тъй че да няма спорт нито за деца, нито за възрастни. Неслучайно неговия правоприемник на поста Весела Лечева подаде редица сигнали на проверяващите органи!  

Близо 5 млн. лева са изхарчени погрешно по стратегиите за юношески действия на министерството на младежта и спорта по време на ръководството на предходния министър Радостин Василев. Това разкри в края на 2022 година служебният състезателен министър Весела Лечева, която добави, че ще сезира прокуратурата.  

3. „ За 164 дни ръководство направихме първите стъпки “- А какво правихе останали близо 200 във властта? Петков е министър на стопанската система и министър председател общо 360 дни.  

4. „ Как да върнем Витоша назад на хората, с цел да могат всички в София да водят децата си на ски за половин час? “

Най-наглата неистина, казана от човек, който направи хората, виновни за неналичието на работещи уреди на Витоша министър и заместник-министър. Става дума за определящите се като зелени Борислав Сандов и Тома Белев-властимащи по тематика екология в кабинета “Петков ”.  

Проблемът с настоящия проект за ръководство на парк Витоша, е че позволява замяна на лифтове, само, в случай че новите уреди имат тъкмо същите параметри като старите. Стълбовете на лифтовете на Витоша, обаче са бетонирани в земята, а съгласно Закона за устройство на териториите, с цел да се смени бетонираният дирек, би трябвало позволение за градеж. В същото време проектът за ръководство на Витоша не разрешава строителство.

Всички неуместни клаузи в законите, вкарани от псевдозелените в България, по-специално - групата към Тома Белев. (удебелено). 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР