1 млн. щатски долара дарение от Amazon Web Services ще

...
1 млн. щатски долара дарение от Amazon Web Services ще
Коментари Харесай

INSAIT получава 1 млн. щатски долара дарение от Amazon Web Services

1 млн. щатски $ подаяние от Amazon Web Services ще получи Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науките (МОН).

Със средствата ще бъде обезпечено възднаграждение на откриватели, както и стипендии за докторанти и студенти в Института. Заедно с това започва и стратегическото партньорство сред откривателите и инженерите на INSAIT и Amazon Web Services .
 МОН обмисля промени във формата на матурите и Националното външно оценяване
МОН обмисля промени във формата на матурите и Националното външно оценяване

Причината са ниските резултати

INSAIT е първият проучвателен институт на международно равнище в Източна Европа , структуриран по пример на водещите проучвателен институции в света, напомнят от МОН. За къс интервал INSAIT съумя да притегли изключителни интернационалните откриватели по компютърно зрение и машинно образование, както и мощни докторанти от целия свят ", се показва в формалното известие на Amazon Web Services за дарението.

Подкрепата от AWS ще помогне на INSAIT да притегли топ откриватели в областта на изкуствения разсъдък и формалните способи.

По думите на Байрън Кук - вицепрезидент на Amazon Web Services и един от най-известните инженери в света, солидното подаяние ще спомогне за привличането на професори в сферата.

" Институтът е вдъхновяваща самодейност и ние чакаме да установим по-тесни проучвателен връзки и механизми за съдействие със студенти и преподаватели от него ", сподели още той.

Проф. Мартин Вечев - основател на INSAIT , разяснява, че отпукането на средствата е значима стъпка за института. Той съобщи, че формалните способи са основополагаща сфера в информатиката и с възходящо практическо значение в необятен набор от области, в това число осведомителна сигурност, благонадежден изкуствен интелект, роботика и доста други. Финансовата помощ ще ни разреши да разтеглим региона на проучванията си в тази сфера.
 Заместник-министри назначени в Министерство на регионалното развитие и МОН
Заместник-министри назначени в Министерство на регионалното развитие и МОН

Ангелина Бонева и Емилия Лазарова са назначени съответните позиции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР