1 млн. лв. за търговци на едроКапитал от 20 хил.

...
1 млн. лв. за търговци на едроКапитал от 20 хил.
Коментари Харесай

20 хил. лв. капитал за бензиностанция

1 млн. лева за търговци на едро


Капитал от 20 хиляди лева ще се изисква от бензиностанциите, с цел да оперират на пазара. А търговците на едро ще би трябвало да имат капитал от най-малко 1 млн. лева Това гласят текстове от новия закон за горивата, които бяха признати дефинитивно от Народното събрание. Гласуването на текстовете продължава през днешния ден. Депутатите смъкнаха размера на капитала, нужен за пълнене на бутилки с полутечен нефтен газ от в началото препоръчаните 200 хиляди лева на 20 хиляди лева Имаше и консенсус по точката, с която се вкарва условие компаниите дистрибутори на пропан-бутан да имат 10 хиляди лични бутилки. Министърът на стопанската система ще управлява регистрацията и заличаването на обектите от сектора.

“Махнахме всички огромни прагове и наказахме огромните вериги ”, разяснява пред публицисти депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров, който е вносител на закона за горивата. “Законът няма никакво отношение към това кой по какъв начин да се развива и една, две или 100 бензиностанции да има ”, съобщи той. По думите му против 300 лева всяка банка ще даде поръчителство на търговец, който може да потвърди, че има имущество, само че няма капитал във компанията си.

Със закона се вкарва и условие компаниите, които търгуват с горива, да показват поръчителство, което да подсигурява, че ще заплащат налозите си. Най-високи са обезпеченията за търговците на едро и складовете за предпазване на горива – 500 хиляди лева За бензиностанциите сумата е 20 хиляди лева за всеки обект. За дистрибуторите на пропан-бутан обезпечението е 100 хиляди лева, а за газостанциите – 20 хиляди лева

Депутатите одобриха и правила, на които би трябвало да дават отговор земеделските производители, с цел да имат лични обекти за зареждане на трактори. При зареждане на земеделска техника отвън стопанството се позволява транспорт на гориво до 1000 литра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР