1 млн. лева за реновиране на стадиона на Спартак Варна

...
1 млн. лева за реновиране на стадиона на Спартак Варна
Коментари Харесай

Борисов се прояви като спасител на Спартак Варна, даде им 1 млн. лева

1 млн. лв. за реновиране на стадиона на " Спартак Варна " ще отпусне страната. Това стана ясно след среща в Министерския съвет на премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев, финансовия министър Владислав Горанов, кмета на Варна Иван Портних и управлението, и почитателите на клуба.
Срещата стана факт, откакто последователите се разпалиха против опит за приватизация на парцели на клуба. Те смятат, че “Инжстрой Холдинг” АД, ги употребява за комерсиални цели, а не се грижи за клуба.
Парите от страната ще отидат за нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадиона на " Спартак ". Ремонтът ще се извърши от Министерство на младежта и спорта като крайният избран период от министър-председателя за довеждане докрай на ремонтните действия е 28-ми август следващата година – денят, в който се празнуват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.
Портних показа пред премиера Бойко Борисов развиването на договарянията сред Община Варна и “Инжстрой Холдинг” АД, както и със декларираната подготвеност от страна на сдружението стадион “Спартак” и прилежащите му спортни уреди да бъдат върнати в благосъстоятелност на Общината. Варненският кмет увери присъстващите на срещата, че на идващото съвещание на Общински съвет Варна ще се прегледа предлагането за връщане на парцелите. Портних пое ангажимент, че след гласуваното от Общински съвет решение Общината ще даде Стадион “Спартак” и прилежащите му спортни уреди за прилагане на клуба.
Представителите на почитателите на ФК " Спартак " Варна подариха на премиера Борисов фланелка от формалния екип на тима. " Благодаря от името на цялата спартакийска общественост за решението Ви ", съобщи Евгений Балев, един от представителите на почитателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР