1 млн. лева струва складът за машинитеЦентралната избирателна комисия реши

...
1 млн. лева струва складът за машинитеЦентралната избирателна комисия реши
Коментари Харесай

ЦИК подписва за 9,9 млн. лева без ДДС със „Сиела“

1 млн. лв. коства складът за машините
Централната изборна комисия реши да подписа контракт с компанията “Сиела Норма ” по публичната поръчка за надграждане на систематичния и прибавен програмен продукт на машините за гласоподаване за изборите на 29 октомври. Сумата по контракта 2 505 000 лв. без Данък добавена стойност. Преди дни от ЦИК оповестиха, че на същата компания ще бъдат пратени 7 397 975 лв. без Данък добавена стойност за всички действия по машините за гласоподаване, а като цената за втория тур ще се дефинира на база действително осъществени действия съразмерно на броя секции, в които ще има втори тур. Така общата сума без Данък добавена стойност за локалните избори за гласуването с машини за 9 902 975 лв..

Устройства ще бъдат сложени в 9082 секции на идния локален избор. Държавата има общо 12 837 машини. Те са в частен склад от февруари 2021 година, когато бяха доставени първите машини.

Около 55 000 лева без Данък добавена стойност коства съхранението на машините за гласоподаване в интервалите, в които няма избори. Но когато има - цената е към три пъти по-висока, тъй като се натрупат и логистични разноски. За последните три години от ЦИК са похарчили към 1 млн. лв. за използването частен склад, разгласи заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Тя още веднъж напомни, че по-евтино на страната ще бъде машините да се пазят в държавен склад. “При всяко ново държавно управление от ЦИК изпращаме писмо до Министерския съвет с цялата документи за това къде се съхраняват машините и потребността да бъде открит държавен склад ”, сподели още зам.-председателят на ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР