1 млн. долара дари български емигрант на общинската болница в

...
1 млн. долара дари български емигрант на общинската болница в
Коментари Харесай

Емигрант дари 1 млн. долара на общинската болница в Мадан

1 млн. $ подари български бежанец на общинската болница в Мадан. Дарителят е 79-годишният Шефкет Чападжиев, който е родом от родопското градче, само че от години живее в Чикаго. Парите са преведени по сметката на общината преди дни и с тях ще бъде закупена скъпоструваща инсталация, заяви.

При последното си посещаване в родния Мадан предишното лято Шефкет Чападжиев вижда с очите си какъв брой остаряло е оборудването в общинската болница. Решава да подкрепи финансово лечебното заведение.

Фахри Мулайсенов – кмет на община Мадан: Дарението стана факт тази седмица, само че като кмет знаех преди този момент. Аз и съгражданите сме възхитени, хората ще го помнят, до момента в който болничното заведение я има. Да е жив и здрав, той е родом отсам и това го накара да помогне.
Парите са преведени преди дни по сметка на община Мадан. Според желанието на донора парите ще бъдат употребявани за цялостното възобновяване на техниката, с която работят лекарите. И пациентите и експертите в лечебното заведение одобряват с с голяма наслада благородния жест.

Златка Хаджикулова – операционна акушерка: За всички е прелестно, няма какво да кажем, нова апартура, ново оборудваме.
Директорът на болничното заведение е уверен, че с новата инсталация ще привлекат и млади експерти.

Д-р Стефан Хаджиев – шеф на МБАЛ „ Проф. доктор Константин Чилов: Увеличиха се пациентите, с към 50 % от другите общини, стига да се потвърдим в лекуване и тази помощ, която пристигна, ще ни помогне.

Ръководството на болничното заведение към този момент разисква офертите за новите апарати, които ще бъдат закупени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР