1 милион лева са осигурени за ремонт на бившия учителски

...
1 милион лева са осигурени за ремонт на бившия учителски
Коментари Харесай

Премиерът: След ремонт на учебния комплекс в Пазарджик, в него ще живеят над 100 медицински сестри

1 милион лв. са обезпечени за ремонт на някогашния училищен институт в Пазарджик, в който след реновирането от следващата година ще стартира изнесено образование на експерти по здравни грижи, а в общежитието към постройката ще могат да бъдат настанени за живеене към 100 медицински сестри.

Това стана ясно по време на визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Пазарджик, оповестиха от държавната пресслужба. Премиерът изиска бързо осъществяване на плана поради нуждата от медицински фрагменти в страната изключително във времето на пандемията от COVID-19.

При визитата министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов заяви, че държавното управление създава стратегия за обезпечаването на лекари и сестри в районите в цялата страна, където им дефицит на фрагменти . За задачата се работи взаимно с Националното съдружие на общините в България като се събира информация за съществуването на общински жилища във всяка една община, които могат да бъдат предоставени на лекари и сестри.

" Директорите на лечебните заведения ще имат ангажимент да назначат лекарите и сестрите в съответните райони, а ние ще субсидираме общините с спомагателни средства ", уточни здравният министър.

Така на процедура общината ще дава спомагателен дирек към заплатата на медицинските експерти, страната също ще обезпечава в допълнение средства за възнаграждението им и ще се реализира тристълбово финансиране на медицинските екипи за работа в непривлекателни райони.

" По този метод ще подсигуряваме опазването на здравето във всяка една точка на страната и бъдещето на всяко едно лечебно заведение ", сподели министър Ангелов.

Премиерът Борисов означи, че държавното управление отпуска финансиране освен на огромните лечебни заведения, а на нуждаещите се лечебни заведения в страната, без значение къде се намират. Министър-председателят добави, че се обезпечават и 1 милион лв. за ангиограф в болничното заведение в Пазарджик за всички пациенти, при които се постановат незабавни кардиологични интервенции. А взетото преди месец на съвещание на държавното управление решение за оповестяването на специалността на експертите по здравни грижи за предпочитана компетентност демонстрира мощната ангажираност на страната и поддръжката й към съсловието.

" Поздравете докторите и сестрите , с помощта на тях броят на излекуваните и оздравелите е по-голям от заболелите. Това го изискуем напълно на тяхната денонощна работа и на всичките организации, които Министерството на здравеопазването сега прави ", съобщи Борисов пред представителите на болничното заведение в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР