1. Мъжът, платил $2 долара за снимка, която струва $5

...
1. Мъжът, платил $2 долара за снимка, която струва $5
Коментари Харесай

8 редки исторически снимки и историите зад тях

1. Мъжът, платил $2 $ за фотография, която коства $5 милиона

Тази фотография на Били Хлапето се счита за невероятна находка. Допреди това е имало единствено една негова фотография.

През октомври тази година това става втората доказана фотография на Хлапето. Тя била закупена дружно с две други фотоси за $2 преди пет години, само че се оказва, че коства милиони.

На фотографията Хлапето играе крикет с другари и родственици през лятото на 1878г.

2. Легендарният нарушител, сниман с килъра си

На тази фотография виждаме Джеси Джеймс със своя палач, Робърт Форд. Поне по този начин се твърди.

Снимката принадлежи на Сандра Милс от Спокейн, Вашингтон. Тя споделя, че я е получила от баба си през 2003г с указания да я подаде и да закупи земя. Семейната й история споделя, че нейните прародители са давали заслон на Джеси Джеймс и бандата му няколко пъти.

С установяването на достоверността на фотографията се е заела Луис Гибсън, която единствено след три дни стига до заключението, че е изцяло достоверна. Гибсън е работела 33 години в полицията и сполучливо е идентифицирала 1266 души – достижение, което й е спечелило място в Рекордите на Гинес.

3. Снимките, които Хитлер не би желал да видите

Направени от Хайнрих Хофман, тези изключителни фотоси демонстрират по какъв начин Хитлер репетира, до момента в който слуша запис на една от своите речи. Снимките са от 1925г, малко откакто Хитлер е пуснат от пандиза.

Фюрерът се срамувал от фотосите и изискал Хофман да унищожи негативите, само че той не го направил. Публикувани са в неговите записки, „ Хитлер ми беше другар “, оповестени през 1955г.

4. Първото шимпанзе в космоса

Хам е един от първите герои в галактическата конкуренция, стигнал там, където никой различен не е ходил. Тази рядка фотография, за първи път показана през 2012г, демонстрира Хам в капсулата му по време на 17-минутния му полет към космоса през 1961г.

За благополучие шимпанзето оцелява и по-късно е преместено в зоопарка във Вашингтон, където живее 17 години.

5. Ранна фотография на Краля

Тази фотография датира от 1948г. Притежание е на Уед Джоунс, почитател на Елвис, който я получил от фамилен другар.

Жената, направила фотографията, отивала да проявят лентата й, само че видяла, че й оставала още една поза. Затова помолила Елвис да й театралничи.

Били Смит, първи братовчед на Елвис, удостоверява, че на фотографията е той.

6. Мениджърът, държал сбирката си от фотоси на Бийтълс в загадка 50 години

Редки фотоси на Бийтълс и The Rolling Stones излизат нескрито от сбирка от 3500 допреди непоказвани фотоси, направени в интервала сред 1964 и 1966г от тур мениджъра Боб Бонис.

Бонис пазел фотосите в загадка през целия си живот. След гибелта му през 1992г, те събирали прахуляк в мазето, до момента в който преди няколко години синът му не решил да ги покаже.

7. Хирошима

През 2013г в центъра на Хирошима, в част от града изцяло унищожена от атомната бомба на 6 август 1945г, в един списък е открита от дълго време изгубена фотография, направена малко след детонацията.

На фотографията се вижда облакът след гърмежа на бомбата, следен от Кайтйчи, на 10км от центъра на Хирошима. Им единствено 2-3 сходни фотоси, направени от земята.

8. Снимките от обреченото пътешестване на Титаник

Първата фотография е на айсберг, доста наподобяващ на оня, описван от двама оживели от екипажа на Титаник. Направена е от капитан на различен транспортен съд, два дни преди нещастието, доста покрай мястото на потъването.

На втората фотография се виждат жертвите от Титаник на борда на Макей-Бенет. Докато духовник се моли за мъртвите, хора от екипажа издърпват следващото тяло от ледения Атлантик.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР