1.Лека подготовка от предишната вечерД-р Хейзъл Уолъс, автор на The

...
1.Лека подготовка от предишната вечерД-р Хейзъл Уолъс, автор на The
Коментари Харесай

5 начина да изкарате сутринта без стрес

1.Лека подготовка от предходната вечерД-р Хейзъл Уолъс, създател на The Food Medic, споделя пред The Guardian, че положителните остарели лепящи се листчета със задания, пръснати из цялата къща, към момента правят работа. Но е добре и да се види и прогнозата за времето за идващия ден. Както и да ревизирате: зарежда ли се мобилният, зарежда ли се зарядното, зарежда ли се зарядното за електронната ви цигара...
2.Будилник на нощното шкафчеОпитайте да настроите алармата си на точния час, в който сте пресметнали, че би трябвало да станете, с цел да ви е спокойна сутринта. Д-р Матю Уокър, професор по нервни заболявания в Калифорнийския университет, Бъркли, поучава да не натискате бутона за отсрочване, защото това нарушава непрекъснатия първокласен сън. При наново „ експлоадиране “ на алармата, организмът изхвърля нова доза кортизол, което усилва напрежението. Ако ви е тежко ставането, поставете аларми из цялата спалня, с цел да можете да станете от леглото, с цел да ги спрете. Можете да опитате апарат със светлина или трептения. А доста паметно ще наподобява един от старите механични будилници на нощното ви шкафче.
3.РазчистетеПодреденото бюро над всичко. Нека всяко нещо да си знае мястото. Опитайте да си подредите къщичката, тъй че хем да ви е комфортно, хем без особени нервозности да си намирате нещата заран, когато най-вече бързате. И не забравяйте - колкото по-малко движимости имате, толкоз по-лесно е да управлявате дома си.
4.Изберете овесените ядкиТе са здравословни и в случай че ги накиснете от вечерта, на сутринта не мислите какво тъкмо да сложите в стомаха си след кафето. Ако децата ви са задоволително възрастни, с цел да си създадат сами закуска, оставете купички и храна в обсега им, с цел да насърчите тяхната самостоятелност.
5.Отделете няколко минути единствено за васЗапочнете деня с пет минути за себе си. Много от нас вършат грешката незабавно след пробуждане да потърсят първо своите мобилни телефони. Вместо това вземете чаша чай или кафе и си подредете мислите в главата. Можете да кажете, че е мъчно, обаче не е невероятно. Другите препоръки на The Guardian са: в случай че пътувате с градски превоз да ревизирате трафика, носете комфортни обувки и си подгответе нещо за четене.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР