1. Изброявай курорти Маниакално трябва да се изброяват български курорти.

...
1. Изброявай курорти Маниакално трябва да се изброяват български курорти.
Коментари Харесай

Как да напишеш летен хит? 10 ТОП правила

1. Изброявай курорти
Маниакално би трябвало да се изброяват български курорти. Бързо, като скоропоговорка. Слушателят остава с усещането, че тръгваш от Албена и завършваш някъде към Резово в границите на един ден. На всеки плаж те познават, пазят ти непокътнатото място на локалния бар, ти минаваш като хала от север на юг, с цел да кажеш на стотици хора " Ко стаа ве братле? ", а те да ги отговорят " Еми нищо братле, лято е, сеш`се ". Почваш ги: Балчик, Приморско, Градина, Каваците, Плевен, Смокиня. Те се разтварят пред теб като врати към парадайса, обикаляш ги ненаситно, до цялостно полудяване. Защо Плевен ли? Трябва да се отличиш от всички останали летни шлагери, които изброяват същите курорти.
2. Кажи нещо за Слънчака
И наложително Какао бийч. Примерно: " Абе кво ти става пич? Снощи май си поркал на Какао Бийч! " Единственото условия да не спазваш книжновния български език. Той е за отрепки и като цяло за възрастни хора.
3. Дай изявление пред маргинална телевизия
Това, че не те канят в бТВ и Нова не би трябвало да те тормози. Появи се със шапка и слънчеви очила по местна кабеларка. Кажи, че си направил парчето, тъй като " Ми писна от сдуханяци братле ". След това покажи междинен пръст в ефир, няма значение на кого. Не споменавай, че живееш с майка си.
4. Привикай певица, която да пее припева
Схемата е следната: ти нареждаш несвързани мисли в куплетите, а най-после приблизително надарена певица обобщава казаното в доста простоват припев. Тъй като фразата " Нека бъде лято " е заета, ти автентично използвай " Лято е братле ", а след това го римувай със супер е добре или нещо такова. Гледай да може да се запомни от първото слушане, не разчитай, че някой ще си пусне парчето за повторно.
5. Вкарай фраза на испански
В някакъв миг премини на испански. Ме густа нещо си, те киеро друго си. Около втората минута и двайста секунда. Впрочем не е наложително да има смисъл. Отвори испански речник и просто започвай да нареждаш думи.
6. Окради всичко живо
Вземи ритъма на Деспасито, припева на Байландо, мелодията на Хавана и бийта на Ми Дженте, дай ги на Явката (Явката е тоя дето миксира цялата работа, музикант, супер готиния пич, братле) и парчето е готово.
7. Боботещ глас
Задължително вкарай оня резултат, в който гласа ти стартира да боботи, все едно е замукан от някаква черна саунд дупка. Ако вокалът ти не е редактиран през най-малко 50 резултата, тъй че и ти да се чудиш кой е тоя дето пее, значи изобщо не си се справил със задачата.
8. Направи светско събитие
В първокласен софийски клуб събери елита на София - т.е. тези хора, които вървят на такива места поради безплатния кетъринг. Покани журналистката Тунчева, единствено против чаша вино и набучени на клечки за зъби късчета сьомга, тя ще напише, че парчето е " доста свежо " и ще пусне фотография от празненството във вестника.
9. Завърти се по радиото
Ако парчето не убива мозъчни кафези на всеки час в влиятелна радиостанция, значи изобщо няма да се трансформира в летен шлагер. Дори и най-тъпото парче, когато бъде чуто към 124 пъти, стартира да наподобява познато и някакси се задоволително на слушателя. Тъкмо към тази численост се прицелваш и ти.
10. Спомени известни хора
Споменавай някакви известни хора, до момента в който нареждаш. Примерно:
" Ще те мачкам, като Гришо - Шерцингер.
После ще те пратя малко за зелен хайвер ".
Комбинирай по някакъв метод обществени мрежи с продуктово позиоциниране. Нали би трябвало да се вадят кинти от това парче. Например:
" Снощи виждам, че ме лайкна в Инстаграм,
кат се забележим ще ти ръся блек рам. "
Т`ва е всичко братле. Успех!

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР