1. Хората, които правят живота ви по-стресиращСтресът не е непременно

...
1. Хората, които правят живота ви по-стресиращСтресът не е непременно
Коментари Харесай

10 вида токсични хора, от които трябва да се отървете завинаги

1. Хората, които вършат живота ви по-стресиращ

Стресът не е безусловно нещо неприятно – в реалност е тъкмо това, което възприемате. Ако смятате, че стресът е неприятен за вас, тогава ще е неприятен за вас. Ако употребявате напрежението като мотиватор, да ви стимулира да действате, то фактически може да бъде по-скоро добър.

Въпреки това би трябвало да се стремите да избягвате по-скоро напрежението от хората, в сравнение с от обстановките. Ако имате хора в живота си, които непрекъснато ви стресират, тогава послушайте себе си и отстранете тези хора от всекидневието си.

Животът е стресиращ самичък по себе си. Не е нужно някой да способства в допълнение за това.

2. Хората, които ви употребяват

Ако би трябвало да бъдем почтени, всеки употребява всеки – и нормално това е ОК. Понякога поддържаме връзка с останалите, тъй като осъзнаваме, че по някакъв метод това ще е от изгода за нас.

И от време на време откриваме, че хората, които ни употребяват по избран метод, в последна сметка ни нараняват. Повечето хора ще ни употребяват и по този метод или ще запазят, или ще подобрят виталния ни стандарт.

Но ги има и тези токсични хора, които ни употребяват и ни изоставят изтощени, чувствайки се като паразити.

3. Хората, които не ви почитат

Всеки честен човек заслужава да бъде почитан в замяна; по този начин работи уважението. Ако установите, че имате човек или хора в живота си, които имат усложнения да ви удостоят с нужното почитание, кажете им да се отдалечат от вас.

Уважавайте себе си и в никакъв случай не позволявайте на другите да демонстрират пренебрежение към вас.

4. Хората, които постоянно съумяват да ви наранят

Хората могат да бъдат глупави от време на време. Хората, които са част от живота ни, са тези, за които най-вече ни е грижа. Но за жалост доста от тези хора от време на време ни нараняват.

Проблемът е, че когато другите ни предизвикват болежка, ние си припомняме какъв брой доста тези хора значат за нас. Ако те могат да ни наранят прочувствено, ние би трябвало да се грижим за тях и по този начин им разрешаваме да останат част от живота ни.

Често, разрешаваме на тези хора да заемат повече място. Хората нараняват други хора – това е просто методът, по който светът работи. Но в случай че има някой в живота ви, който непрекъснато ви наранява, направете си услуга и дръжте този човек на разстояние.

Болката може да се схване като нещо положително единствено в случай че ви носи някакъв урок. В този случай, урокът е да спрем да разрешаваме на другите да ни употребяват като боксова круша.

5. Хората, които не могат да спрат да лъжат

Всеки лъже. В реалност, в границите на първите няколко минути на срещата с нов човек, той може да ви излъже няколко пъти. Повечето неистини са безвредни, само че всичко това се трансформира, когато хората, които ви лъжат, са тези, на които имате доверие.

Заобиколете се с доверени хора и ще се почувствате доста по-добре. Лъжите са съвсем на всички места, само че истината, въпреки това, се среща доста по-рядко.

6. Хората, които ви се усмихват, а ви наскърбяват зад тила ви

Това са страхливци, които нямат смелостта да кажат това, което мислят. Тези хора се любуват, преструвайки се на ваши другари, до момента в който ви наскърбяват пред останала част от света.

Те ще съсипят репутацията ви. Забравете тези хора през новата година. Не заслужават вниманието ви по никакъв метод.

7. Хората, на които не им пука за теб

Всички сме имали хора в живота си, които са наши другари, единствено когато им е комфортно. Тези токсични лица са “псевдо другари ” – доста е занимателно да излизаш с тях, обичат да им се оказва помощ, само че когато имате потребност от тяхната помощ, не можете да ги намерите на никое място.

Тези хора са изключително токсични, тъй като те ви дават заблуда за сигурност. Вие мислите, че можете да се опрете на тях за поддръжка, само че когато ги потърсите, ще се озовете сами.

8. Хората, които ви дърпат към предходния ви метод на живот

Животът е забавен и трогателен, в случай че е непрекъснато напредващ. Само когато непрекъснато се движим напред, непрекъснато подобряваме себе си и заобикалящата ни среда, ние сме в положение да намерим задоволство и благополучие.

Повечето хора задържат тези човеци в живота си, които са били част от досегашния живот, без да проумяват, че те ги дърпат обратно.

Вие сте работили интензивно, с цел да прогресирате и да извършите промени, само че тези хора избират живота подобен, какъвто е бил, и ще опитат всичко допустимо да ви върнат в пещерата, от която сте изпълзели.

Бъдете внимателни във връзка с тези хора, те постоянно съумяват да върнат напредъка, върху който сте работили толкоз интензивно.

9. Хората, които ви дърпат обратно

Има един факт за живота, който би трябвало да надраснете и приемете – факт, който не е изключително прелестен, само че въпреки всичко е належащо да го приемете за истина.

Много хора в живота ни, хората, които назоваваме другари, не би трябвало да бъдат част от живота ни. С течение на времето ние се променяме като човеци. Нашите фантазии и цели се трансформират.

Много от хората в живота ви евентуално не желаят да живеят живота, който строите за себе си. Защото те са егоцентрични, те ще създадат всичко допустимо, с цел да създадете своя версия на техния съвършен живот и ги въвлечете в него.

Повечето пъти, хората не съумяват да основат живота на фантазиите си, тъй като се обкръжават с хора, които имат за цел нещо напълно друго.

10. Хората, които просто заемат място

Всичко в живота е лимитирано. Ресурсите са лимитирани. Времето е лимитирано. Местата са лимитирани. Каквото можете да постигнете в живота си, е лимитирано. Ние не можем и в никакъв случай няма да бъдем в положение да имаме всичко.

Ето за какво би трябвало да бъдете доста деликатни освен с това, което сте избрали да извършите, само че и с който решите да го извършите.

Можете да поддържате единствено шепа мощни връзки в даден миг – просто не разполагате с време и сила да се справяте с повече.

Ако се заобикаляте в живота си с не толкоз приятни хора, вие ще създадете за себе си не толкоз прелестен живот. Ако хората към вас не способстват за по-добър живот, следва по дифолт, че те взимат от него.

Инфо: Dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР