1 февруари е Ден на признателност и почит към жертвите

...
1 февруари е Ден на признателност и почит към жертвите
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: За демократичната общност 1 февруари олицетворява престъпната същност на комунистическия режим

1 февруари е Ден на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим. На този ден през 1945 година по този начин нареченият „ Народен “ съд осъжда на гибел трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали, полковници и общественици. Присъдите са изпълнени същия ден и цветът на нацията е безмилостно избит!

Това се напомня в декларация на ГЕРБ-СДС във връзка 1 февруари – ден на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим. Тя беше изчетена от Румен Христов в пленарната зала.

„ За демократичната общественост в България 1 февруари въплъщава незаконната същина на комунистическия режим, натрапен благодарение на окупационната Червена войска, коствала на отечеството ни над 130 милиарда лв. и откъсването ни за половин век от свободния свят.

През всички 34 години на прехода БКП/БСП не се извини и не се разкая за зверствата на комунизма, за лагерите на гибелта, за погубените животи и ориси, за срамния „ Възродителен “ развой.

Нещо повече, не престават опитите за изкривяване, неглижиране и подправяне на историята ни в този черен интервал. Тези опити са срам в страна, членка на Европейския съюз, приела полезностите на демократичния свят и осъдила режима като незаконен със закон, признат от 38-то Народно заседание “, съобщи депутатът и ръководител на Съюз на демократичните сили. „ Днес Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще отидем за поредна година на Черната стена при НДК, с цел да почетем почтените жертви на режима. Призоваваме неговите наследници от БКП/БСП да опитат силата на покаянието и най-малко в душите си да изискат амнистия и да се смирят. Това няма да върне времето обратно, само че ще им помогне да осъзнаят, че убийствата и терорът нямат отминалост, нито по човешкия, нито по Божия закон!

Поклон пред почтените жертви на комунизма! Ние няма да ги забравим и постоянно ще почитаме паметта им освен на 1 февруари, само че и в лагерите на гибелта в „ Слънчев бряг “ край Ловеч, Скравена, Белене, както и във всички комунистически лагери в България “, се споделя в декларацията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР