1. Епиктет, Енхиридион Съществуването някои неща е в нашата власт,

...
1. Епиктет, Енхиридион Съществуването някои неща е в нашата власт,
Коментари Харесай

5 непреходни финансови съвета от гръцки и римски философи

1. Епиктет, " Енхиридион "
„ Съществуването някои неща е в нашата власт, други не са. В наша власт е - съмнение, подтик, блян, отклоняване и, с една дума, каквито и да са наши дела; не в наша власт - нашето тяло, благосъстоятелност, популярност, водачество и, с една дума, каквито и да са не наши неща. “
Ние направляваме нашите стремежи, мисли и дейности. Всичко останало е отвън надзор, макар че постоянно се опитваме да влияем на външни събития.
Когато сте обхванати от страсти или стремежи, не забравяйте: можете да им се поддадете или не. Винаги зависи единствено от вас. Вие решавате дали да се поддадете на моментния подтик.
Как да използван съвета в живота
Помнете това в магазина, когато желаете да си купите нещо излишно. Или когато ви мързи да готвите и мислите да поръчате храна вкъщи. Не забравяйте, че изборът ви ще повлияе на финансите ви. Всяко такова решение си има своя цена.
2. Софокъл, " Антигона "
„ На света няма нищо толкоз развращаващо морално, както парите. “
Парите са инструмент за замяна. Когато те не са задоволителни, с цел да постигнете цел или да получите това, което желаете, това е обезсърчително. Освен това, мнозина попадат в обстановка, в която нямат задоволително пари освен за реализиране на фантазия, само че и за свързване на двата края. Много е мъчно да се спести в такава обстановка.
Как да използван съвета в живота
Разработете съществени финансови правила за себе си и се придържайте към тях. Например харчете по-малко, в сравнение с получавате, и проследявайте всички разноски. Колкото повече контролирате ежедневните си действия и разноски, толкоз повече шансове имате за реализиране на огромната цел. Когато ясно разберете за какво спестявате, няма да е толкоз мъчно да се ограничите.
3. Марк Аврелий, " За себе си "
„ Научете главните правила на мъдрите хора, какво преследват и заобикалят. “
Когато се съмнявате какво решение да вземете, доверете се на моралните си правила. За да извършите това, първо помислете какво е значимо за вас, какво цените на първо място. Тези стойности ще ви ориентират във всяка обстановка. Те ще ви оказват помощ да се придвижите към живота, към който се стремите.
Как да използван съвета в живота
Ако не можете да измислите свои лични правила незабавно, научете правилата на мъдрите хора. Научете полезностите на тези, които почитате. Помислете за тях. Може би те са годни и за вас.
4. Платон, " Държавата "
„ Дилърите са скучна компания, тъй като нямат никакви критерии с изключение на парична стойност. “
Неприятно е да поддържате връзка с хора, които се отхвърлят от своите убеждения и взаимоотношения, с цел да печелят пари. Помислете за съмнителните търговци, които се пробват да ви принудят на покупка, или упорити другари, които оферират да инвестирате в техния бизнес. Не бъдете този човек.
Как да използван съвета в живота
Бъдете почтени за отговорностите си и не ги нарушавайте. Не забравяйте, че имате потребност единствено от пари, с цел да спазите правилата си. Не позволявайте любовта ви към парите да пречи на морала ви.
5. Епикур, " Писма "
„ Който не се задоволява с малко, не може да бъде удовлетворен от нищо. “
Искаме да сме в крайник с модата и да купуваме най-новите неща, само че това е рисков път. За страдание, актуалната просвета единствено предизвиква тази наклонност. На потребителите непрекъснато се оферират от ден на ден и повече нови и по-добри артикули.
Как да използван съвета в живота
Добре е, в случай че сте недоволни от някои аспекти на живота си, това оказва помощ да се развиете. Лошо е, в случай че това неодобрение се влее в нуждата да имате от ден на ден и повече неща, в никакъв случай няма да изпитате мир и задоволство. Научете се да се контролирате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР