1. Богати на фибри 1 супена лъжица семена от босилек,

...
1. Богати на фибри 1 супена лъжица семена от босилек,
Коментари Харесай

Изненадващите ползи за здравето от семената на босилека

1. Богати на фибри

1 супена лъжица семена от босилек, съдържат 25% от нужното количество фибри дневно, а с помощта на тях, здравето на храносмилателната система е поддържано и оказват помощ да се чувствате сити, без да се ядете прекомерно доста.


Кои са трите най-ценни билки за белия дроб?
Здравето на белия дроб е от основно значение за цялостното здравословно положение на организма. Липсата на пълноценно дишане е пагубно...
Прочети повече
2. Регулират кръвната захар

Според изследвания семената от босилек оказват помощ за контролиране равнищата на кръвната захар, като съгласно проучването участниците трябвало да одобряват чаша вода след хранене, в която авансово са накиснати семена от босилек. Резултатите посочили намаление на кръвната захар с близо 20% спрямо резултатите преди приема.

3. Добър източник на калций и магнезий

Семената от босилек са богати на калций, магнезий и желязо, а те са изключително значими за здравето на костите и мускулите и производството на червени кръвни телца.
Билката, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО би трябвало да участва във всеки дом
В днешно време е извънредно целесъобразно в дома си да имате босилек. Съвременните хора непрестанно натрупат стрес и животът им протича под...
Прочети повече


4. Растителен източник на Омега-3

Само 1 супена лъжица семена от босилек на ден е задоволителна, с цел да ви обезпечи съвсем всичкото нужно количество на Омега-3 мастни киселини. В тях също се съдържа алфа-линолеова киселина, от която тялото ни се нуждае, с цел да има сила.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР