1. Блокиращите трудещи се искат да знаят всяка година, от

...
1. Блокиращите трудещи се искат да знаят всяка година, от
Коментари Харесай

Протестиращите въглищари не спират да се трудят, защото ще лъсне елементарна истина, че няма нужда от тях

1. Блокиращите трудещи се желаят да знаят всяка година, от тук до 2043-та да знаят, какъв брой въглищен ток ще се създава и какъв брой въглища ще се копаят: " година по година ". 

И аз желая. И аз желая да знам за всяка идваща година, какъв брой студенти ще имам и дали те ще бъдат будни или заспали. Убеден съм, че и хлебарят на ъгъла желае да знае, година по година, какъв брой ще му коства брашното и какъв брой клиенти ще иа - до 2043 година. 

 

Вероятно всички, които работят нещо, желаят да знаят, година по година, какво ще им се случва до 2043 година. Само че последния път, когато властта оферираше такива проекти беше през 1986 година, в страната Народна република България, от партията Българска комунистическа партия. Дори и Българска комунистическа партия не свърши работа, обаче: не съумя да предвижда, че до идващия си конгрес няма да има ни Народна република България, ни Българска комунистическа партия, ни " действителен социализъм ". 

 

2. Нямало пазарът да затвори въглищните централи поради прекалено висока цена. Нямало от кое място да внасяме ток, тъй като през зимата ток в Европа нямало да има. 

 

Това към този момент не е Българска комунистическа партия едно време. Това е Владимир Путин през днешния ден. 

 

И всички данъкоплатци търпят тези тъкмо хора да блокират техния живот? 

 

Всъщност блокиращите доста добре знаят, по какъв начин стоят нещата - и по тази причина не стачкуват, т.е. не спирят да се трудят, а блокират пътища. Знаят, че в случай че просто спрат да се трудят - да създават ток - страната ще бъде удавена в ток, импортиран от съседите. И ще лъсне обикновената истиина, че от тях няма потребност. И не е имало от години. Както стана ясно, предходната година, че от съветски газ няма потребност. 

 

Като ще стачкуват - да стачкуват. А не да философстват от софри, разпънати върху асфалт, който аз съм платил и по който имам безусловното право да пътвуам гладко.

Евгений Дайнов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР