1 багер, 1 валяк и двама работници. Това бе присъствието

...
1 багер, 1 валяк и двама работници. Това бе присъствието
Коментари Харесай

Между празниците: 1 багер, 1 валяк и двама работници на ул. „Даме Груев”

1 екскаватор, 1 валяк и двама служащи. Това бе наличието на работещи строители на ул. „ Даме Груев” в последния работен ден от април – 29-ти. От месеци по улицата съвсем не се вижда активност, а повода за това бе липса на преведени пари към компанията реализатор – „ Парсек груп”.

Малкият сектор от бул. „ Македония” до улица „ Охрид” към този момент трябваше да е приключен, само че работата по него съвсем не помръдва. Преди месец притежателят на компанията Бончо Бончев съобщи, че работата е спряла, тъй като не са си получили парите от Община Пловдив.

Към днешна дата и това не е по този начин, само че повода е чисто законовия период, който би трябвало да мине преди бюджетът да влезе в действие. Той бе гласуван на 18 април, само че разплащанията ще бъдат вероятни от 10 май.

В бюджета на града има заложени над 3,7 млн. лв. за улицата в Кючука, само че все пак изпълнителят очевидно не желае да ускори работата си. Линейният график на компанията включваше завършването на първия стадий до края на март, а другите два стадия до края на 2022 година. Очевидно това няма да се случи и реконструкцията ще се трансферира и за следващата година. Ремонтът и разширението на улицата ще костват 7,4 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Обектите на „ Парсек груп” в Пловдив

Софийската компания на Бончо Бончев играе на съвсем всички публичните поръчки в Пловдив, само че рядко ги печели. Тя въпреки всичко съумя да обърне две поръчки през Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. Едната точно е за улица „ Даме Груев”, като първичният реализатор трябваше да е „ Пътинженеринг”. По подобен метод тя взе и процедурата за 2,7 млн. лв. за улица „ Владая”, където първо бяха определени „ Енчевгруп”. Все още реконструкцията на „ Владя”не е почнала поради безучастие на министър Даниел Лорер.

Последният огромен обект, който компанията извърши е ремонта на ДГ „ Перуника”, който продължи повече от 2 години, въпреки периодите да трябваше да бъдат по-кратки.

„ Парсек груп” са рекордьори по тъжби в Комисия за защита на конкуренцията по публични поръчки в Пловдив. Фирмата искаше да блокира и построяването на Колежа, само че след негодуванието на почитателите, компанията изтегли жалбата си в Комисия за защита на конкуренцията.

През друга компания на Бончев – „ Тес канстръкшън груп” сега е блокирана процедурата за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър”.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР