1 април е срокът, в който творци могат да кандидатстват

...
1 април е срокът, в който творци могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Айлин Юмерова: До 1 април творците могат да кандидатстват за конкурса Граждански будилник

1 април е срокът, в който създатели могат да аплайват за състезанието за обществено ангажирано изкуство " Граждански будилник “. Тази година тематиката ни е отдадена на силата на доброволчеството. Това сподели Айлин Юмерова – програмен шеф на Български център за нестопанско право, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Тя изясни, че присъединяване в него може да вземе всеки, който се занимава професионално или любителски със снимане, изобразяване или писане. " Тези, които опишат през артистичния си взор най-хубавите истории за силата на гражданското сдружаване, ще бъдат наградени през нашия награден фонд, за който сега набираме средства в дарителската ни акция “, изясни Юмерова. 

Наградният фонд ще бъде разпределен сред топ тримата актьори във всяка от трите категории на състезанието – снимка, илюстрация и текст. " Каузата ни е да подкрепим тези мислещи и будещи със своето изкуство хора “, сподели още Юмерова.   

Никола Симеонов и Васил Андреев от група Cool Den описаха, че са взели присъединяване на фестивала предходната година, а тази са се присъединили и в организацията на благотворителната самодейност.  

Днес от 19.00 часа в зала " Щрак “ на " Христо Белчев “ 3 ще се организира следващата самодейност за набиране на средства за наградния фонд. Участниците в състезанието ще изрисуват тениските на групата, с които те ще свири на концерта на 18 март. Минималната сума за даренията е 30 лв..  

Харитина Владимирова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР