1. Амалфи, ИталияОт благословените от природата брегове на езерото Комо

...
1. Амалфи, ИталияОт благословените от природата брегове на езерото Комо
Коментари Харесай

Най-романтичните места в света

1. Амалфи, Италия
 width=
От благословените от природата крайбрежия на езерото Комо до разтапящата сърцето столица на Сицилия Палермо - можете да хвърлите стрелка на всички места по картата на Италия и да попаднете на едно от най-романтичните места в света. Това провокира доста диспути в екипа, само че в случай че би трябвало да изберем единствено едно място в Италия, това е Амалфийското крайбрежие.

И не сме сами в това си удивление. Гърците, които били толкоз запленени от естествената хубост на региона, го приписват на русалка, която завладяла сърцето на Херкулес. Градчетата на Амалфийското крайбрежие единствено способстват за очарованието, с блестящо оцветени къщи, разпръснати по клатещия се скат на хълма, като всяко от тях предлага неповторим аспект дружно с магазини, заведения за хранене и места за плуване, които могат да бъдат открити.

Къде да отседнете: Почти всички най-хубави хотели на Амалфийското крайбрежие са подобаващи за меден месец или сантиментално бягство. От позиция на местоположението, Borgo Santandrea в Амалфи е победител, ситуиран високо в скалите и вграден в скалната стена с аспект към морето.

2. Малдивите
 width=
Конфети от пъстри тропически риби в транспарантни лагуни, прясно приготвена закуска, донесена в частния ви басейн с плаващи подноси, отпиване на утринно кафе, до момента в който под краката ви се извисява склон манта - това са фантазиите за меден месец и възхваляваната действителност на пътуването до Малдивите.

Макар че на Малдивите има доста фамилни хотели, малко места могат да се сравнят с вродения нюх на архипелага за романтика и престой единствено за възрастни. Бутикови престои и ексцентрични къщички са необичайност тук, а вместо това най-хубавите хотели на Малдивите са от международна класа, ситуирани на лични частни острови, с най-съвременни спа центрове и голям брой заведения за хранене измежду буйни джунгли, девствени плажове и домашни рифове.

Къде да отседнете: Романтиката е естествена за съвсем всички хотели в този район. Сред тях се откроява Vakkaru, затрупан с кокосови дървета островен курорт с кино в джунглата, което гостите могат да резервират за частна вечеря и филм под звездите. За най-новия ослепителен престой Six Senses неотдавна откри втория си хотел на Малдивите, който предлага първокачествен спа център с впечатляващ апартамент за двойки.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР