1 945 кг мобилни телефони за рециклиране е събрал Теленор

...
1 945 кг мобилни телефони за рециклиране е събрал Теленор
Коментари Харесай

Теленор събрал 7 тона e-отпадъци през 2019 г.


1 945 кг мобилни телефони за преработване е събрал Теленор през предходната година
(снимка: CC0 Public Domain)

Теленор заяви, че е предал за преработване двойно по-голямо количество боклуци от потребителска електроника през 2019 година, спрямо миналата година. Това излиза наяве от новото издание на годишния Доклад за стабилно развиване на компанията.

Предадените през предходната година електронни боклуци, които включват мобилни телефони, аксесоари, компютърна външна страна, акумулатори и други, имат общ размер от над 7 тона.

През 2019 година Теленор е събрал 1 945 кг мобилни телефони за преработване, 729 кг елементарни акумулатори, 640 кг акумулатори от мобилни телефони и 3 709 кг аксесоари и компютърна външна страна, които съставляват рисков боклук и ще бъдат рециклирани.
още по тематиката
Отпадъците са събрани от магазините на Теленор в цялата страна, както и от офисите на компанията.

Операторът отбелязва растеж от 128% на броя предадени мобилни устройства по изискванията на услугата „ Върни и вземи ” за интервала от 16 октомври  до 31 декември 2019 година, по отношение на същия интервал в миналата година. Чрез нея клиентите могат да върнат старите си устройства и да получат ваучер за отстъпка при покупка на артикули от Теленор.

Компанията работи с сътрудници в областта на преработването, които подсигуряват, че всяка част от старите устройства се употребява оптимално, с цел да остане в приложимост, вместо да бъде изхвърлена.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР