1 900 000 души са дали своя глас от чужбина

...
1 900 000 души са дали своя глас от чужбина
Коментари Харесай

Турция пред балотаж: Още по-голяма избирателна активност в чужбина

1 900 000 души са дали своя глас от чужбина за утрешните избори. Така Турция записва още по-голяма изборна интензивност зад граница. Ден преди балотажа в Турция Ердоган и Кълъчдароглу не престават да се обръщат към гласоподавателите си в обществените мрежи.

Eрдоган получава 49,5% от гласовете, а Калъчдароглу събира 44,89%

Председателят на ПСР заключи в Туитър: „ Само това, което успяхме да създадем по време на изборната акция, е задоволително показателно за разликите във визиите – нашата и тази на съперника “. С тези думи той разгласява и последните си достижения – природен газ през Черно море, първи доставки на турския електромобил „ TOGG ”, турските танкове, кораби и боен аероплан, откриването на най-дългия сухопътен тунел в Европа, нови метро станции и бързи влакове, разкриване на финансов център в Истанбул и др. 

Преди няколко часа Ердоган още веднъж прикани почитателите си да отидат до урните. С вота си да поставим основите на Турския век, написа той в умозаключение.

„ Не блокирайте волята на турския народ “, съобщи претендентът за президент

Кълъчдароглу разгласява малко видео в обществените си мрежи, в което оповестява на потребителите, че работата му е саботирана - „ Постоянни клюки, неистини, саботажи, нередности при урните, старания да се отстранен покровителите, страшна манипулативна акция по отношение на „ Бабала тв “, инсталирани видеа, забрани…А пък в този момент не мога да изпратя малко известие, в което да показва програмата ни, на публицистите. Телекомуникационните компании блокират работата ми. Изцяло съм обхванат от клюки. Питам те, Ердоган, да не се ли явя на изборите? Това ли е, което искаш? В Турция към този момент е невероятно да се проведат избори. Този човек е страхливец. Държавата се разпада поради един страхливец. Какво искаш от тази страна? “

Въпреки целия напън, всичките забрани и клюки, в случай че ти искаш -  ще успеем. Ако в действителност искаш, можем да излезем дружно от тази бездна, написа главният конкурент на Ердоган. 

Автор: стажант-репортер Езги Севен

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР