1,8 милиона лева отпусна днес правителството за 6 значими археологически

...
1,8 милиона лева отпусна днес правителството за 6 значими археологически
Коментари Харесай

Дават 1,8 млн. лв. за развитието на археологията в България

1,8 милиона лв. отпусна през днешния ден държавното управление за 6 значими археологически обекти в страната . Това съобщи на днешното държавно съвещание министър председателят Борисов. На Българската академия на науките се дават 350 000 лв., с които ще се продължат дейностите по археологическото изследване, възстановяване и социализиране на праисторическия солодобивен градски център Провадия-Солницата. " Това е едно в действителност емблематично място за цялата страна. Привлича доста туристи и демонстрира, че нашата земя е в действителност една от най-древните в света ", съобщи ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

Правителството отпусна 400 000 лева на община Петрич за изследванията на Античния град " Хераклея Синтика ". Обектът е един от най-посещаваните в региона от туристи от над 60 страни. Пътят до " Хераклея-Синтика " към този момент бе реновиран със средства, отпуснати също от Министерския съвет.
 До края на годината пътят до античния град „ Хераклея Синтика “ ще е подготвен
До края на годината пътят до античния град „ Хераклея Синтика “ ще е подготвен

Петрич Бисерков: Това което беше намерено тази година, се консервира

300 000 се предоставиха по бюджета на община Видин за археологически изследвания и теренна консервация на императорските терми в римския град Рациария. " Това е най-големият център на римската просвета в Северозападна България. Огромен град, ситуиран на 800 дка ", съобщи доцент доктор Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките. Премиерът Борисов означи и положителната работа на археолозите, които работят интензивно по трасето " Ботевград-Видин ". " Когато има автомагистрала в региона, ще идват и повече туристи да видят този обект ", посочи министър-председателят Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР