1 600 000 лева допълнително ще даде Община Пловдив за

...
1 600 000 лева допълнително ще даде Община Пловдив за
Коментари Харесай

Общината дава още 1 600 000 за стадион Христо Ботев

1 600 000 лв. в допълнение ще даде Община Пловдив за стадион Христо Ботев. Това е приблизителната сума, която е нужна, с цел да могат да се играят мачове от вътрешното състезание. Закупените през 2013 година 18 777 седалки не дават отговор на новите условия на УЕФА, е установила комисия. Освен това градската администрация ще би трябвало да се погрижи и за тревното покритие на " Колежа ", като там инвестицията ще е до 100 000 лв. по думите на кмета Здравко Димитров.

Кметът направи експлицитната спогодба, че същата сума ще бъде дадена и за Лаута. Здравко Димитров обаче не посочи защо ще бъдат дадени парите на стадион Локомотив. " Помощта към Локомотив Пловдив от страна на Общината ще бъде реципрочна на тази към Ботев. Не ги разделям двата пловдивски клуба, имат триумфи и най-искрено им поисквам да имат още такива триумфи ", съобщи кметът пред камерата на Plovdiv24.bg.

" Новото тревно покритие ще коства сред 60 и 80 хиляди лв.. Разговаряно е с компании, които се занимават с това и имаме визия каква ще е инвестицията. За седалките – 18 777 на брой, има разнообразни цени. Но всички желаят да бъдат сгъваеми, да не могат да горят като материал, да са от висок клас и да дават отговор на изискванията на УЕФА – цената е сред 60 и 85 лв. на седалка, с Данък добавена стойност ", сподели и Илиян Филипов, чиято компания прави сега градежа на оборудването.

" Всичко това би трябвало да мине през решение на общински съвет – както да се освободят старите седалки, по този начин и да се направи социална поръчка за нови. Имах диалози и с Локомотив – несъмнено и те ще изискат пари за тревно покритие. Дали има вид тази поръчка да се апелира и нещата да се проточат? Всичко е допустимо! Щом законът го разрешава... ", добави още Здравко Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР