1,6 млн. лева са предвидени в местната хазна за финансиране

...
1,6 млн. лева са предвидени в местната хазна за финансиране
Коментари Харесай

Варна отпуска 1.6 милиона лева за проекти, в сферата на културата

1,6 млн. лв. са планувани в локалната хазна за финансиране на планове на конкурсен принцип от общинския фонд " Култура “ във Варна. Сумата e заложена в бюджетните планове и предели на Община Варна за функционалност " Култура, спорт и почивни действия “, които бяха прегледани на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общинския съвет, оповестиха от там за Varna24.bg .

Средствата по фонд " Култура “ са с 600 хиляди лв. повече по отношение на тези в бюджета за предходната година. За финансиране на фестивали, състезания и планове в областта на културата общината е възнамерявала 1 млн. лв.. Други 400 хиляди лв. са заделени за планови оферти в региона на любителското изкуство – музикално, театрално, образно, креативен работилници и други, които се осъществят с присъединяване на деца и младежи до 18г. Включени са също 200 000 лв. за поддръжка и стимулиране на качествени медийни планове.

Проекторамката за функционалност " Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ е в размер на 30 млн. лв.. Почти 4,5 млн. лв. от тях са за образуване и финансово подкрепяне на интернационалните и локални културни прояви, в това число на плановете по фонд " Култура “.

Има заложени средства за ремонта на къщата на основателя на Морската градина във Варна Антон Новак. Тя се намира в Приморския парк и е в доста неприятно положение. Община Варна работи за нейното възобновяване и превръщането й в " Посетителски център – Антон Новак “ към РИМ - Варна, с непрекъсната експозиция, отразяваща живота и делото на Антон Новак, с благоприятни условия за осъществяване на семинари, образования, презентации, непрекъснати и краткотрайни изложения, конференции и други събития.

През 2023 година ще продължат ремонтните действия в зоокъта, който също е част от функционалност " Почивно дело, просвета и религиозни действия “. Планирано е и уголемение на системата за видеонаблюдение в зоопарка.

На днешното съвещание съветниците поддържаха самодейността на съдружие " Български родолюбци “ за създаване на бюст-паметник на българския военачалник Иван Колев във връзка 160 години от рождението му, които се навършват на 15 септември 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР