1 581 души от община Кюстендил празнуват имен ден днес.702-

...
1 581 души от община Кюстендил празнуват имен ден днес.702-
Коментари Харесай

1 581 души от община Кюстендил празнуват имен ден днес

1 581 души от община Кюстендил честват имен ден през днешния ден.

702- ма носят името Александър, 365 Сашо,301-Александра, 133 Сашка,68-Александрина.

На 30 август Православната черква уважава паметта наЦариградския патриарх Св. Александър Константинополски, както и преместване мощите наСв. Александър Невски.

Св. Александър Константинополски живял по време на царуването на Константин Велики. Той е билцариградски патриархот 325 година до 340 година, който е отстоявал чистотата на вярата. Веднъж няколко езически философи решили да се подиграят с него, като го слагат в неловко състояние.

Те отишли при него и поискали да поспорят за вярата. Свети Александър, откакто ги изслушал, напълно умерено се обърнал към този, който бил най-напорист в нападките си и напълно умерено му споделил:

" В името на Господа Иисуса Христа, повелявам ти да мълчиш! " Усмихвайки се присмехулно, философът отворил уста да му отговори, само че... макар напъните си не могъл да отрони и дума. Онемял. Това толкоз го потресло, него и другите към него, станали очевидци на чудото, че повече от уверени в силата Божия, се отрекли от езичеството, обърнали се към християнската религия и от довчерашни нейни врагове, станали нейни най-ревностни бранители.

Имен ден честват всички, които носят името Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алеко, Алекси, Сашка Сашо.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР