1 562 865 евро, които не са били декларирани, са

...
1 562 865 евро, които не са били декларирани, са
Коментари Харесай

Намериха милион и половина евро в колата на семейство с бебе на Капитан Андреево

1 562 865 евро, които не са били декларирани, са открити под и сред седалките на лек автомобил BMW с румънска регистрация при митническа инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " на 23 март 2023 година

Подробности по случая са показани от заместител районния прокурор на Хасково Мария Кирилова и Георги Господинов, шеф на митнически пункт " Капитан Андреево " на взаимен брифинг, като информацията бе оповестена от Агенция " Митници ".

Контрабандната валута е за 3 056 698 лв.. Евровите банкноти с друг номинал са били разпределени в осем полиетиленови плика.

Колата била карана от 41-годишен турски жител с букви М. Г. Той пътувал със брачната половинка си и 18-месечното им бебе от Румъния за Турция през България. Те декларирали пред митничарите, че не придвижват акцизни артикули, артикули с търговски темперамент, валута или благородни метали и произведения от тях. Превозното средство обаче било селектирано за щателна митническа инспекция, при която била открита контрабандната валута.

Мъжът е притеглен като обвинен от Териториалното поделение в Свиленград към Районната прокуратура в Хасково по бързо произвеждане за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз, като цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.
 Откриха недекларирана валута на стойност над 700 хиляди лв. на Капитан Андреево
Откриха недекларирана валута на стойност над 700 хиляди лв. на Капитан Андреево

Парите са открити във фабрични кухини на товарни коли

" Любопитното в тази ситуация е, че толкоз огромно количество пари се придвижват в лек автомобил. Нарушителят е обяснил, че добитите парични средства са му дадени от татко му след продажбата на рейсове и с тях възнамерявал да си купи жилище в Турция ", съобщи прокурор Мария Кирилова.

" От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили валута с левова равноценност над 10 000 000 лв.. Основно валутата се задържа в товарни коли и рейсове, само че във връзка със засиления митнически надзор към този момент се търсят нови различни способи за преместване на валута. С разкриването на всеки един случай натрупваме задоволително рискова информация, която ни оказва помощ да откриваме така наречен вериги на доставка ", изясни от своя страна Георги Господинов.

Турският жител е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор.

Работата по бързото произвеждане продължава под надзора и управлението на прокурор от Районната прокуратура в Хасково.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР