1 551 лв. са събраните средства от кампанията на БМЧК-Мездра

...
1 551 лв. са събраните средства от кампанията на БМЧК-Мездра
Коментари Харесай

Доброволците от БМЧК-Мездра събраха средства за 11 абитуриенти

1 551 лева са събраните средства от акцията на БМЧК-Мездра „ Цветница 2018 “, посредством която се оказват помощ зрелостници - сираци и полусираци. Днес доброволците и техните ръководители се събраха в Общинския център за обществени услуги и действия, където в наличието на медии преброиха даренията от поданици и посетители на Мездра.
Кампанията се организира за трета поредна година, катосе включиха над 30 доброволци. Те събираха дарения в Мездра и храмовете по протежението на Искърското дефиле. Децата посрещаха с усмивка жителите и събираха даренията в особено обозначени кутии пред храм „ Св.Георги “ в гр.Мездра, Черепишкия манастир „ Успение Богородично “, Осеновлашкия манастир „ Седемте престола “ и храмовете в Зверино, Игнатица и Оселна.
„ Събраната сума от тазгодишната акция е 1 551.39 лева С тези средства ще бъдат подкрепени 10 абитуриенти-сираци и полусираци. В процеса на събиране на средствата се случи противен инцидент-изгоря домът на зрелостник от с. Зверино и взехме решение той също да бъде подкрепят. Така подкрепените през 2018г. стават 11. Момчето е в нужда-останал е без покрив над главата си и даже без персонални документи “, разясни Наталия Горанова, ръководител на Общинския съвет на БЧК.
За поредна година най-вече средства събраха доброволците от СУ “Св. Климент Охридски “-Зверино, които бяха разпределени в 5 екипа по протежението на Искърското дефиле. Младежите събраха 1 116.21 лева, от които: 165.35лв. от с. Зверино, 111.95лв.- от с. Игнатица, 36.55 лева.- от с. Оселна, 639.25 лева – от Черепишки манастир и 163.11 лева – от Манастир „ Седемте престола “.
„ Доволни сме от акцията и сме щастливи, че децата още веднъж бяха доста дейни. Благодарим на всички положителни хора с огромни сърца, които отделиха средства в името на подпомагането на деца в потребност “, сподели Петя Илиева, началник на Клуб „ БМЧК и другари на Искърското дефиле “ при СУ “Св. Климент Охридски “.
Своя принос за осъществяване на благородната самодейност в Мездра дадоха и децата от ОУ “Хр.Ботев “ и ОУ “Св.Св.Кирил и Методий “ с началник Христинка Иванова. Младите червенокръстци събраха 435.18 лева
„ Кампанията в гр. Мездра също мина добре. Хората се отзоваха с готовност в името на положителното. Благодаря на всички положителни хора и на децата, които не пожалиха време и старания и с усмивка приканваха хората “, сподели Христинка Иванова
10 абитуриенти-сираци и полусираци и зрелостникът от с. Зверино, останал без дом ще получат по 141 лева от акцията „ Цветница 2018 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР