1 534 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар през

...
1 534 здравноосигурени лица са сменили личния си лекар през
Коментари Харесай

Над 1500 видинчани са сменили личните си лекари през юни

1 534 здравноосигурени лица са сменили персоналния си доктор през месец юни, демонстрират систематизираните данни по пациентските листи на общопрактикуващите лекари в област Видин, оповестиха от РЗОК-Видин.
Повече са хората, стигнали до това решение, по отношение на данните за месец декември 2020-та година, когато 1 360 здравноосигурени лица са сменили персоналния си доктор. 1 041 души са се възползвали от тази опция през месец юни предходната година.
Става ясно, че се резервира наклонността в годишен проект – към 2 500 души да се възползват от свободното си право на личен преизбор на общопрактикуващ доктор на територията на област Видин. През летните месеци този развой се свързва и с прибирането на видинчани от друга европейска страна, където е имало престой или престояване. От РЗОК-Видин акцентират, че това е допустимо, когато пребиваването не е обвързано с приемане на приходи или регистрация с формуляр в другата страна.
Следващата опция за преизбор на общопрактикуващ доктор е през месец декември 2021-ва година.
По всяко време може да се ревизира последната настояща регистрация при персонален доктор на формалния уебсайт на Националната здравноосигурителна каса: nhif.bg, графа „ Услуги за жители “, „ Проверка на персонален доктор “. Безплатно полученият неповторим код за достъп дава същата опция, както и персонален достъп когато и да е до електронното здравноосигурително досие. Проверката на определен персонален доктор към този момент е допустима и през безплатното мобилно приложение на Националната здравноосигурителна каса. Съществува опция приложението да известява при преустановяване на контракта на персоналния доктор с НЗОК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР